+ Irodalom

Hemingway halálának okát kutatva ellopta a házból a vadásztrófeákat

hemingway

Hunter Thompson 1964-ben járt Ketchumban, a National Observernek írt cikket arról, hogy miért vetett véget életének 61 évesen a világhírű író. Az akkor 27 éves újságíró az öngyilkosságot részben a világban, Afrikában és Kubában lezajlott gyors változásokkal magyarázta.

Ötvenöt év után kerültek vissza azok a vadásztrófeák, amelyeket Ernest Hemingway halála után az író ketchumi házából vitt magával egy újságíró, Hunter S. Thompson.

A jávorantilop agancsokat Anita Thompson, az újságíró özvegye adta vissza. Mint elmondta, a férjét nagyon bántotta később, hogy magával vitte a relikviákat.

Hunter Thompson 1964-ben járt Ketchumban, a National Observernek írt cikket arról, hogy miért vetett véget életének 61 évesen a világhírű író. Az akkor 27 éves újságíró az öngyilkosságot részben a világban, Afrikában és Kubában lezajlott gyors változásokkal magyarázta. A cikk elején a Hemingway házának falát díszítő antilopagancsokról is írt, azt azonban nem említette meg, hogy magával is vitte azokat. A trófeák évtizedekig lógtak Thompson aspeni házában, a garázs falán.

A relikviák végül Douglas Brinkley történész közreműködésével kerültek vissza. Brinkley ugyanis Thompsontól tudott a trófeáról. Az özvegy felvette a kapcsolatot a Ketchumi Közkönyvtárral, és átadta az agancsokat. A trófeákat aztán eljuttatták New Yorkba, Hemingway egyik unokájának, aki igényt tartott rájuk.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top