+ Gasztro

A kézműves borok szembe mennek az arctalan tömegtermeléssel

A kézműves borászat meghatározására nincs mindenki által elfogadott definíció, az azonban biztos, hogy a kézműves borászat nem arctalan tömegborokat termel, ellenben sokszor együtt jár a természethű szőlőműveléssel.

A kézműves borászat a fő témája a Radványi Jenő borászati konferenciának, amelyen számos neves magyar bortermelő tart előadást csütörtökön Budapesten.

A Radványi Jenő borászati konferenciát 2008 óta szervezik meg, a Magyarok Világkongresszusához kapcsolódva – mondta Borbély Zsolt Attila szervező csütörtökön.

Az idei konferencia fő témája a kézműves borászat. A világot elöntik az „arctalan tömegtermékek”, az élelmiszeripar működését is a profit hajszolása határozza meg. Gyakran a tömegtermelés is igyekszik kézműves termékekként eladni produktumait.

Elismerte, a kézműves borászat meghatározására nincs mindenki által elfogadott definíció, az azonban biztos, hogy a kézműves borászat nem arctalan tömegborokat termel, ellenben sokszor együtt jár a természethű szőlőműveléssel.

Az egynapos konferencián előadást tartanak olyan magyarországi és határon túli borászok, mint Kaló Imre (Eger), Alkonyi László (Tokaj-Hegyalja), Bott Frigyes (Garam-mente), Vámos Attila (Eger), Demeter Novák Endre (Tokaj-Hegyalja), Pók Tamás (Eger) és Miklós Csabi (Mór).

Vásárhelyi István sörgasztronómus a kézműves sörök világára nyújt kitekintést, Csizmadia András gasztrofilozófus az eredetvédelemről beszél, Takács Alexandrosz barista, sommelier pedig a kávé és a terroir viszonyába vezeti be a közönséget.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top