+ Életmód

Mintha egy Disney-filmbe lépnél: mesebeli falucska Erdély szívében

Azokat a házaspárokat, akik válni szerettek volna, a vár egyik szobájába zárták, és úgy kellett elviselniük egymást, hogy csak egyetlen kanál, villa, asztal, ágy és szék állt rendelkezésükre.

Az ország szívében található, mindössze 1000 lélekszámú középkori falucska Berethalom az egyik legrégebbi szász település Erdélyben. Szebentől 72 km-re, a Nagy-Küküllő déli partján, gyönyörű dombok között fekszik. A falu elsősorban a várral körülvett erődtemplom miatt vált népszerűvé a turisták körében.

Mi több, a helyhez egy érdekes legenda is fűződik:

Azokat a házaspárokat, akik válni szerettek volna, a vár egyik szobájába zárták, és úgy kellett elviselniük egymást, hogy csak egyetlen kanál, villa, asztal, ágy és szék állt rendelkezésükre. Az eredmény meglepő, 300 év alatt csupán egyetlen válás volt a faluban.

A településen mindössze négy vendéglátó egység található, többnyire panziók, ahol egy hétvégén eltöltött éjszaka, két fő részére, reggelivel együtt 50 és 100 euró között mozog, de annak aki ide látogat mindenképpen egy életre szóló élményben lesz része.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top