Az elhíresült börtönkísérlet atyja szerint a videojáték és a pornó gátolja a férfivá érést

south park

A pszichológus professzor szerint önmagában sem a videojátékokkal, sem pedig a pornóval nincs baj. Sőt sok mindenben mindkettő segítségére lehet egy fiatal fiúnak. A játékok például fejlesztik a mozgás- és látáskoordinációt, a pornó pedig a szexuális alapok elsajátításában segíthet.

Zimbardo új könyve a férfiakról első pillantásra egy kicsit olyan, mintha új Lucifert talált volna magának a pornóban és a videojátékokban. Ő azonban állítja, hogy ez nincs így, hiszen önmagában sem a pornó, sem pedig a videojáték nem eleve ártalmas tényező, nem hasonlíthatóak például a drogokhoz. A hangsúly inkább a fogyasztás mértékén van.

83 éves vagyok és ahogy öregszem, egyre jobban időtávokban kezdek gondolkodni. És a fiatalkoromhoz képest számomra feltűnő látni, hogyan válnak a fiatalok egyre hedonistábbá. Egyre fontosabb értéknek számít a jelent élvezni, az újdonságoknak élni és lehetőleg mindent azonnal megkapni.

Philip Zimbardo egész életében a gonosz természetét kutatta, de mostanában már inkább az emberekben rejlő pozitív lehetőségek foglalkoztatják. A fiatal férfiakért viszont nagyon aggódik.Nincs hozzászólás

Írd le a véleményed!