+ Életmód

Ferenc pápa: Szégyenletes csendben használják ki a férfiak a nőket

…a nőket az élet súlya és az erőszak tragédiája igázza le, a hatalmasok visszaéléseinek rabszolgáivá válnak, kislányokat embertelen munkákra kényszerítenek, testükben és lelkükben megadásra kényszerítik a nőket a férfiak vágyai előtt…

A nőkereskedelem áldozatairól, a visszaélést és erőszakot szenvedő, jogaikban sértett nőkről emlékezett meg Ferenc pápa Nagyboldogasszony vagy Mária mennybevétele ünnepnapján a római Szent Péter téren mondott beszédében hétfő délben.

Ferenc pápa a katolikus egyház legnagyobb Mária-ünnepén a világban szenvedő nőkről beszélt:

számos aktuális fájdalmas helyzetről, amelyekben a nőket az élet súlya és az erőszak tragédiája igázza le, a hatalmasok visszaéléseinek rabszolgáivá válnak, kislányokat embertelen munkákra kényszerítenek, testükben és lelkükben megadásra kényszerítik a nőket a férfiak vágyai előtt.

Ferenc pápa a világ számos részén

figyelmünket fel sem keltő, szégyenletes csendben

zajló konfliktusok ártatlan áldozatairól is megemlékezett. Külön szólt a Kongói Demokratikus Köztársaság keleti részén lévő Észak-Kivu tartományban elkövetett mészárlásokról, a körzetben fegyveresek nőket és gyermekeket gyilkoltak le.

Nagyboldogasszony ünnepével esik egybe a nyári idegenforgalmi főszezon Olaszországban. Ferenc pápa köszöntötte a vakációzókat és azokat is, akiknek nincsen lehetőségük nyaralásra, betegeket, magányosokat, valamint az alapvető szolgáltatásokat nyáron is biztosító dolgozókat.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Népszerűek

To Top