+ Irodalom

Sok balesetet okoztak a csinos rendőrnők

Hogy feladatait a lehető leghatékonyabban lássa el a chicagói rendőrség, mindenféle osztályokat hozott létre, mint például gyilkossági, forgalmi, tolvajlási osztály, sőt, megalakult a szépség osztálya is…

A XX. század története magyar sajtócikkek alapján – 1908 – a fotón korabeli rendőrnő

július, USA – Sok embert tartott vissza az istentisztelettől, hogy a templomban nem lehetett dohányozni, s mert az Isten a füstön át is belelát a lélekbe, Atlantic Cityben felavatták a dohányzók templomát. A lelkész az első misén cigarettát és szivarokat osztogatott, s közben csöndesen megjegyezte, ha lehet, erre a későbbiekben ne nagyon számítsanak.

július, Norvégia – Vízre bocsátották a hosszú évek alatt kifejlesztett mentőcsónakot, amely a legádázabb viharban sem süllyed el. Az egyik kísérletet éjnek idején végezték a norvég partoknál, s mert a hold csalóka fényénél a csónak ovális testét bálnának nézték, a hullámverést kiálló csónak a bálnavadászok kezétől süllyedt el.

július, Franciaország – Egy asszony az esti utcán összecsukott napernyővel sétált, s az egyik kapualjból sötét szemű aszfaltbetyár ugrott elé, és a pénzét követelte. Az asszony nem esett kétségbe, mert rábízhatta magát toalettjének új darabjára, az úgynevezett vívóernyőre, amelynek acélbetétes nyelével és három suhintással jól helybenhagyta a vakmerő bűnözőt.

augusztus, Japán – A ravasz gyapotkereskedő piaci részesedésének növelésére izgalmas trükköt eszelt ki. A Kínába induló szállítmány egyes gyapotbáláiba sorsjegyeket rejtett, s hírül adta, hogy 10 ezer dollár a főnyeremény. A kínaiak annyi gyapotot vásároltak tőle, hogy alig maradt pénzük a hazai szerencsejátékokra.

augusztus, USA – Hogy feladatait a lehető leghatékonyabban lássa el a chicagói rendőrség, mindenféle osztályokat hozott létre, mint például gyilkossági, forgalmi, tolvajlási osztály, sőt, megalakult a szépség osztálya is, amelynek tagjai reprezentációs feladatokat láttak el az exkluzívabb negyedekben. Eleinte sok figyelmetlenségből eredő balesetet okoztak a csinos rendőrnők.

augusztus, Olaszország – Egy kutató hosszas kísérletezés után megállapította, hogy a tengerparti lokálokban azért olyan sok a moszkitó, mert vonzó vágyakozást ébreszt bennük a zene. A kutató rövid gondolkodás után megszerkesztette azt az elektromos hangvillát, amely rezgő hangjával odacsalta, s a rezgést létrehozó árammal egyszer s mind agyon is csapta a muzikális szúnyogot.

szeptember, Felső-Burma – A férfi összehívta a falu véneit, mert válni akart. A szoba közepére két egyforma gyertyát állítottak, az egyiket a férfi, a másikat a nő gyújtotta meg. Ha a női lobbant el előbb, azonnal el kellett hagynia a házat, ha a férfié, a nő dönthette el, hogy együtt maradnak-e, vagy a férfi nézhet új lakhely után. Ám ezúttal nagy gondba kerültek a vének, mert a két gyertya hajszálpontosan egyszerre aludt el.

szeptember, Abesszínia – Amikor a barna bőrű abesszin leány férjhez ment, úgy döntött, a legelegánsabb divatnak hódolva változtat a bőrszínén. Elvonult hát három hónapra egy fekete posztóval bélelt sátorba, melyben illatos növényeket égettek el. A füst elpusztította a bőrt, s a lehámlott réteg alatt új, fehér színű bőrréteg keletkezett. A lány fölkészült a legrosszabbra is, a sátorból csak egy apró lyukon dughatta ki a fejét, melyen át úgy etették, akár egy tömős libát.

szeptember, Skócia – Vissza a természetbe, kiáltotta a férfi, és megrántotta a bérelt szekér elé fogott bérelt ló istrángját. A ló elindult, s a család, melynek női és férfi tagjai külön-külön szekéren utaztak, nekivágott a vadregényes tájnak. A szekereket mindenféle komforttal fölszerelték, s nem egyszer hasonlítgatták magukat a csigához, mely a házával együtt utazik, igaz, nem lóhalálában.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top