+ Zene

Na, vajon melyik országokból jön a legtöbb fesztiválozó a Szigetre?

sziget

Nemcsak Európából érkeztek látogatók a Sziget Fesztiválra. A fesztivál legtöbb résztvevőjét adó tízes listára még a távoli Ausztrália is felkerült.

Több mint száz országból érkeznek vendégek az idei Szigetre, és a jegyeladásokból kitűnik, hogy a külföldiek közül a legtöbben Hollandiából, majd az Egyesült Királyságból érkeznek – adta hírül a Sziget Kulturális Szervezőiroda sajtóirodája. Vető Viktória sajtófőnök elmondta, hogy a szigetlakó külföldiek harmadik legnépesebb csoportját a franciák teszik ki, őket követik Olaszország, Németország és Svájc állampolgárai. A fesztivál legtöbb résztvevőjét adó tízes listára még a távoli Ausztrália is felkerült, ahonnan jóval több mint ezren érkeztek – tette hozzá.

A jegyeladásokról szólva a sajtófőnök kifejtette, a Szigeten lévő magyar és külföldi vendégek aránya az elmúlt években nem változott, a hetijegyek javarészt külföldön fogynak, míg a napijegyeket inkább a magyarok veszik. Tavaly a Sziget szervezői úgy nyilatkoztak, az ottalvós hetijegyek 80-85 százalékát értékesítették külföldön.

Vető Viktória hozzátette, a látogatók számának növekedésével párhuzamosan egyre több a magyar fesztiválozó. A szervezők szerint ez örvendetes jelenség ahhoz képest, hogy korábban arányaiban évről-évre egyre jobban a külföldiek felé billent a mérleg.

A sajtóiroda munkatársai hozzátették, egy tavalyi kutatás szerint a külföldiek mintegy kétharmada először volt a Szigeten, míg a magyarok több mint fele visszatérő látogató. Első alkalommal látogattak el a fesztiválra barátaikkal a 28 éves spanyol Diana és Mateo, akiknek a koncertek hangulata és az összegyűlt közönség sokfélesége tetszett a leginkább.

A 24 éves Margaríra Örményországból érkezett a Szigetre. Mivel a Közép-Európai Egyetem diákja, jól ismeri Budapestet, és azért látogatott el a rendezvényre, mert nagyon sok barátja ajánlotta neki a fesztivált. „Őrület” – foglalta össze egyetlen szóban benyomásait a Szigetről, és kifejtette, nagyon tetszik neki, hogy ennyire sokszínű és nemzetközi a fesztivál.

Hasonlóan pozitívan fogalmazott a 30 éves, brit Michael is, aki már másodszor vágott neki hetijegyes bérlettel a megfogalmazása szerint „hosszúnak ígérkező” fesztiváli napoknak. Ő szintén ismeri Budapestet, mert barátaival járt már a magyar fővárosban. „Tetszenek a koncertek, és remélem, az időjárással is több szerencsénk lesz a következő napokban” – mondta a férfi utalva arra, hogy szerdán például kisebb-nagyobb zivatarok is voltak.

Tavaly 441 ezren látogattak el a Szigetre, és idén már másfél hónappal a kezdés előtt elkelt az összes bérlet a fesztiválra. A szombati napra – akárcsak a csütörtöki Rihanna-koncertre – az összes jegy elkelt; ez azt jelenti, hogy az esti órákban a látogatók száma elérheti a 90 ezret. A szervezők számítanak további teltházas napokra is.

 

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top