+ Fotó

Sarka Kata Weöres Sándorral, Rogán Cecil a Bánk bánnal pózol

Krnács Ágota nem az egyes személyről kerekít kritikát, hanem a naponta felbukkanó csoportos fonákságokat sűríti királydrámává, s kombinálja a bujdosó diktátor jajszavával.

Krnács Ágota grafikus az I am READy című projektben a a hazai celebvilág csajainak szelfijeit hekkelte meg: a képeken a kicserélte kézben tartott mobilokat a magyar irodalom klasszikusainak köteteire. Nézze végig, mert ilyet tuti nem láthat máshol, máskor! Sarka Kata Weöres Sándor Egybegyűjtött írásaival, Rogán Cecil Katona József Bánk bánjával pózol, és így tovább. Jó szórakozást!

Szemethy Imre Krnács Ágotáról – nem jelen projekttel kapcsolatban:

Csillagászati körökben divatos téma az univerzum sötét anyagának kutatása, tömegbecslése.
Ezen előkelő elvontságú játszadozással szemben Krnács Ágota a maga sajátosan groteszk eszközeivel az emberi sötétség asztronómiailag mérhetetlen térségeit vizsgálja. Nem az egyes személyről kerekít kritikát, hanem a naponta felbukkanó csoportos fonákságokat sűríti királydrámává, s kombinálja a bujdosó diktátor jajszavával.
Állványdöntő érzületből s alapvető jókedélyből fakadó egyéni képvilága, friss és intenciózus előadásmódja hatványos ellenpólusa a kétes ügyletek és szégyenteljes reformok korának.

Parázshegyű ostorával mintegy vászonkupolára festi a torzult viszonyok valódi természetét: a tömegbódulatból eredő szűkre szabottságot és gondolatnélküliséget.
Az osztálybérenc szólamok dagályhullámával borított műpiac kuszaságából üde szigetként emelkedik ki Krnács Ágota veszélyesen derűs művészete.

Nézze meg a hekkelt fotókat a behance.net oldalán!

 

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top