Rafinált kuponakcióval, nyílt promócióval terjesztik a herbált

Herbál

Azt már régóta lehetett tudni, hogy szintetikus kannabinoidhoz (műmarihuána) körülbelül olyan könnyen lehet hozzájutni, mint egy hawaii pizzához, de az azért meglepő, és sokat elárul az állam drogok elleni harcának jelenlegi állásáról, hogy a legelterjedtebb magyarországi drog terjesztői a közösségi oldalakon saját nevükkel, címüket, arcukat vállalva, beszélnek a munkájukról, mintha csak morzsaporszívót árulnának.

Volt, amikor nem tudtam mit kezdeni magammal. Aztán jött egy lehetőség: a legális füstölő. Az interneten ismertem meg. Nem tudtam, hogy ez ennyire jövedelmező üzletág. Kiváltottam a vállalkozói engedélyt.

Volt, hogy elfogyott a szer, el kellett volna mennem érte, és egy fiatalember nem értette ezt meg. Azt hitte, hogy őt nem szeretném kiszolgálni. Előkapta a kést a saját udvaromban, végigkarcolta az autót, amit bérlek, kiszúrta a gumiját és a szúnyoghálót. Hívtam a rendőrséget. Felvették a jegyzőkönyvet, fényképeztek. A srác szerzett maga mellé egy tanút, és nem kapott semmit, lezárták a nyomozást. Ezért nem engedem őket oda. Jönnek arra, bekiabálnak, fenyegetnek, mi visszaszólunk, vita alakul ki. Dobálják be a követ az ablakon. Azt hallottam, hogy az iskolásoktól elveszik a pénzt, az értéket, telefonokat, hogy meg tudják vásárolni ezt a szert. – mondja a herbáldíler.

A herbál a marihuanához hasonló,  szintetikus szer. Könnyű hozzájutni, akár otthon is elkészíthető. Alapja egy Kínából származó fehér por, amit általában valamilyen szerves oldószerrel, vagy körömlakklemosóval oldanak fel, majd növényi törmelékkel keverik. 1 gramm  600-800 .A közvélemény a fűvel – marihuánával – rokonítja,holott nem ugyanaz.   A herbál hatása eltér a marihuánáétól, eufóriát, majd depressziót okoz, az „igazi fű” pedig elsősorban az érzékszervek működését erősíti fel .

 Nincs hozzászólás

Írd le a véleményed!