+ Zene

A Quimby-délutánra Värttinä, Molotov és…

Sziget 2016. Kiss Tibiék délutáni matinéja után nézzük, hallgassuk meg például Sergei Sergeyevich Prokofiev zeneszerző unokáját, aki producer, lemezkiadó és klubtulajdonos egyszemélyben, most pedig dj-ként lép színpadra az Óbudai Danubia Zenekarral.

A Dan Panaitescu Nagyszínpadon az idén 25 éves Quimby lép először színpadra délután. Napjaink legnépszerűbb hazai koncertzenekarának a nyolcvanas évek végéig nyúlik vissza a története: az énekes-gitáros Kiss Tibor, a basszusgitáros Mikuli Ferenc, a perkás Varga Livius és a gitáros Kiss Endre gimnáziumi bandaként kezdte Dunaújvárosban, Október néven. A Quimby nevet 1991-ben, Budapestre költözve vették fel, majd hamarosan egy kazettát is megjelentettek A Sip Of Story címmel.
A kilencvenes évek első felében Budapesten virágzott az alternatív-underground rockzenei színtér, melynek a Quimby megkerülhetetlen színfoltja lett. 1995-ben, amikor első  lemezük, a Jerrycan Dance kijött, még angolul írták számaikat, és ebben nem csak zenei befolyásaiknak volt szerepe, hanem a kelet-európai undergroundból való kitörés vágyának is.

A Quimbyt a Bring Me The Horizon követi. A kultikus izlandi poszt-rock zenekar, a Sigur Rós először lép fel Magyarországon és különleges élményt ígér. A világ egyik legjobb koncertzenekarának tartott brit trió, a Muse a frontember Matt Bellamy vezetésével harmadszor zenél a Szigeten.
Az OTP Bank-A38 színpadon két amerikai produkció, Norma Jean Martine és a !!! után az ír Kodaline és a mexikói Molotov következik, majd nem sokkal éjfél előtt lép színpadra az ír Roisín Murphy, a Moloko egykori énekesnője.
A Telekom Arenában amerikai (Breathe Carolina), holland (Dyro), német (Thomas Gold) és osztrák (Observer x Flip Capella) fellépő egyaránt lesz, a Világzenei színpadon a francia Soviet Suprem és az amerikai Kultur Shock után a Szigeten már többször sikert aratott csapat, a finn Värttinä játszik, majd az orosz Leningrad és az olasz Baro Drom Orkestar következik, végül a francia Dj Tagada vezet le.

A Petőfi Rádió-Telekom VOLT Fesztivál színpadon a Dope Calypso kezd, utána a Marge, a Biebers, a Mary PopKids, az Irie Maffia, legvégül pedig – 21 óra 30 perctől – a Vad Fruttik zenél.

A Blues kocsmában látható és hallható szombaton mások mellett a magyar Soulbreakers és a holland Leif de Leeuw Band. A Fidelio Klasszikus, Opera és Jazz színpadon Gabriel Prokofjev klasszik-dj ezúttal Dj Switch-csel, valamint az Óbudai Danubia Zenekarral lép fel, 21 órától ismét lesz Opera a Szigeten egy órán át, majd a Talamba Ütőegyüttes is – mint minden nap – játszik.


Az Európa Színpadon fellép az orosz Therr Maitz, a török Ceza, a svájci Abu, az Afro-latin-reggae faluban G Ras és a Riddim Colony Sound hallható, a Budapest Park tribute színpadon a Red Hot Chili Peppers előtt tisztelgő Good Time Boys, valamint a Pearl Jam munkásságából csemegéző Grunge Electric produkciója lesz műsoron.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top