+ Film

Emeld fel a kezed, ha akarod látni Spock édesanyját!

Az új szériában több földönkívüli lény jelenik meg és robotok is szerepelnek. A második évadtól Kirk későbbi legénysége is fel-feltűnik majd fiatalabb korában.

Női főhőssel forgatják ősztől az új Star Trek-sorozatot, amelyet jövőre láthat a közönség a Netflix globális forgalmazásában – közölte csütörtökön a BBC News.

A Star Trek Discovery című széria 13 részes lesz hét vezető karakterrel, de a főhőst egy színésznő alakítja majd – közölte szerdán a tévésorozat vezető producere. Bryan Fuller az amerikai tévékritikusok szövetségének szerdai találkozóján azt is elárulta, hogy a főszereplő nem a kapitányt játssza, hanem egy főtisztet. A Deadline.com értesülése szerint a sokszínűség érdekében a főszereplő nem fehér színésznő lesz.

A januártól látható sorozatban egy meleg szereplő is feltűnik majd.

Nem először fordul elő, hogy egy Star Trek-sorozatnak női főszereplője van: az 1995 és 2001 között futó Star Trek: Voyagerben Kate Mulsrew alakította Kathryn Janeway kapitányt.

Az új széria bemutatkozó epizódját Fuller írta. Mint mondta, azért akart egy női főhőst a történet középpontjába állítani, mert már hat szériát láthatott a közönség eddig a kapitány szemszögéből, és úgy gondolta, hogy „gazdagabb kontextusba helyezi a sorozatot egy másik látószög”.

A Star Trek Discovery története tíz évvel Kirk kapitány eredeti sorozatának története előtt játszódik, és kitölti az űrt a 2005-ben befejeződött Enterprise-széria és a Kirk-korszak között.

Az új szériában több földönkívüli lény jelenik meg és robotok is szerepelnek. A második évadtól Kirk későbbi legénysége is fel-feltűnik majd fiatalabb korában. A nézők láthatják majd Spock édesanyját, akit J. J. Abrams 2009-ben készült mozifilmjében Winona Ryder alakított.

A sorozat globális forgalmazási joga a Netflixhez került, amely egy nappal az után kezdi vetíteni, miután a CBS All Access szolgáltatásán Észak-Amerikában hozzáférhetővé válik.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top