+ Képzőművészet

Hajléktalanok nem látható kincseit láthatod

Hitünk szerint egy beilleszkedést elősegítő csoport és kiállítás alkalmával bárki rálátást nyerhet arra, hogy az általános előítéletekkel teli megközelítés a hajléktalan létmódban vagy a mentális problémával, élőkkel szemben mennyire nem állja meg a helyét…

Véleményünk szerint a hajléktalan emberek a társadalom legsérülékenyebb csoportjához tartoznak. Ez még hatványozódik is, a pszichiátriai betegséggel élő otthontalanoknál. Az értékközpontú művészetterápiának nagyon fontos szerepe van a velük való segítő munkában. Megnyithatja előttük azt az utat, amit eddigi élethelyzetükből kifolyólag nem láthattak, ezzel is elősegítve az egyéni kompetenciájuknak a megerősítését. Abból a fajta kirekesztődésből, amibe ők kerültek újból vissza, lehet integrálódni a saját értékeik alapján a társadalomba.

Hitünk szerint egy beilleszkedést elősegítő csoport és kiállítás alkalmával bárki rálátást nyerhet arra, hogy az általános előítéletekkel teli megközelítés a hajléktalan létmódban vagy a mentális problémával, élőkkel szemben mennyire nem állja meg a helyét, s így a jövőben talán nyitottabb, befogadóbb szemlélettel tekintenek a hajléktalanokra.

írják a Moravcsik Alapítvány Budapest Art brut Galéria (1082. Budapest, Üllői út 60-62.) rendezésében nyíló, Koldusnak látszó Tündér… hajléktalanok nem látható kincsei, című kiállítás szervezői.

A kiállítást 2016. szeptember 9. 18 órakor megnyitják: Beke László, művészettörténész és Győri Péter szociológus. A megnyitón még közreműködnek Gulyás István hegedű, Orsós Attila gitár, Szabó Lajos (saját versét mondja el).

A kiállításon, amely október 14-ig látható, a Budapesti Módszertani Szociális Központ és Intézményei-nél és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Miklós utcai intézményében készült képzőművészeti alkotások láthatóak.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top