+ Képzőművészet

A tusfestészet japán nagymestere közel 2000 munkát mutat be

Egy aktuális és izgalmas metszeten keresztül ismerheti meg a néző azt a vizuális kifejezésmódot, amelyet az európai és ázsiai kultúra egyaránt jellemez a művész élettörténetének köszönhetően.

A b24 Galériában nyíló, Napló című egyéni kiállítás a japán születésű, de több évtizede Magyarországon élő Fukui Yusuke tus alkotásai közül mutat be egy jelentős válogatást. Fukui „SUMI-E” (tusfestészet) sorozatán 1998 óta folyamatosan dolgozik, amit saját vizuális naplóként is értelmez.

A műtárgyegyüttes közel 2000 munkát tartalmaz idáig, amelyek láncszerűen kapcsolódnak össze és a legkülönfélébb absztrakt festészeti megközelítések jelennek meg az általa használt különleges papírokon.

A sorozat kisebb-nagyobb számú szériákból áll össze, melyek minden egyes darabja egyszeri és megismételhetetlen. A galéria három terében látható installatív kiállításkép egy olyan kísérletet mutat be, amely azt vizsgálja, hogyan viselkednek az individuális alkotások csoportban, szorosan vagy absztrakt módon elrendezve. Egy aktuális és izgalmas metszeten keresztül ismerheti meg a néző azt a vizuális kifejezésmódot, amelyet az európai és ázsiai kultúra egyaránt jellemez a művész élettörténetének köszönhetően.

A kiállítást 2016. augusztus 9-én kedden 19 órakor megnyitja: Áfra János költő, szerkesztő

Zene: Dj Bootsie

A kiállítás 2016. szeptember 17-ig látogatható keddtől szombatig 10 és 18 óra között.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top