+ Film

Mel Gibson összeállítja az angol értelmezőszótárt

A The Professor and the Madman című dráma megvalósításában producerként is közreműködő Gibson jó két évtizeddel ezelőtt szerezte meg a brit író, Simon Winchester könyvének megfilmesítési jogait.

Mel Gibson és várhatóan Sean Penn főszereplésével készül film a világhírű Oxford English Dictionary történetéről.

A The Professor and the Madman című dráma megvalósításában producerként is közreműködő Gibson jó két évtizeddel ezelőtt szerezte meg a brit író, Simon Winchester könyvének megfilmesítési jogait – írta a Variety című filmes portál.

A mozit Farhad Safinia rendezi és a forgatási munkálatok a tervek szerint idén szeptemberben kezdődnek Európában. A forgatókönyvet Todd Komarnicki és John Boorman írta Safinia közreműködésével.

A moziban Gibson játssza James Murray professzort, aki 1857-ben vágott bele az értelmezőszótár összeállításába és vezette annak szerkesztői bizottságot. Penn William Chester Minort alakítaná, aki több mint tízezer szócikket nyújtott be a testülethez, mialatt egy bűnözőknek fenntartott elmegyógyintézet bentlakója volt.

Gibson legfrissebb rendezése, a Hacksaw Ridge című második világháborús dráma novemberben érkezik az észak-amerikai mozikba.

Penn The Last Face című drámája, Charlize Theronnal és Javier Bardemmel a főszerepben, az idei cannes-i filmfesztiválon debütált.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top