+ Film

Mi a titka a magyar videoklip párizsi sikerének?

Tegnap már írtunk róla, hogy Wonderland zenekar számához készült videoklip díjat nyert Párizsban, most viszont további részleteket is elárultak a klip készítői.

Tegnap már írtunk róla, hogy Wonderland zenekar számához készült videoklip díjat nyert Párizsban, most viszont további részleteket is elárultak a klip készítői: az ő vágatlan verziójukat közöljük:

Július 25-én, hétfőn este tartották a párizsi Cinema UCG Odéonban a PARIS ART AND MOVIE AWARD díjátadó gáláját. Az év legjobb videoklipje díját a magyar rendezőpáros, Angyalosy Eszter és Szőke Dániel alkotása, a Wonderland zenekar What Do You Really Wanna Say című számához készített klipje nyerte.

A videoklip elkészülése óta folyamatosan szerepel különböző kisebb-nagyobb nemzetközi filmfesztiválokon. Már tucatnyi Official Selectiont és egy Best Music Video címet is bezsebelt, bemutatták az Egyesült Államokban, a Csendes-óceáni Guam szigetén, Olaszországban, Indiában és Kenyában.

Angyalosy_awardceremony

Az alkotást az teszi igazán különlegessé, hogy a zenekar valójában csak a WONDERLAND című regény lapjain létezik. A könyv, amely egy banda útját dolgozza fel az ismeretlenségtől a hírnévig, betekintést nyújt a hazai zenei szcéna kulisszatitkaiba, ugyanakkor egy coming-of-age történet barátságról, szerelemről – és a manapság oly sokakat érintő életkezdési válságról.

A sikertörténet a regénnyel indult, de aztán egyre több alkotás és alkotó csatlakozott hozzá: a dalt és a klipet wonderlandes street art, slam poetry, kisfilm-sorozat követte, míg végül egy összművészeti kezdeményezéssé nőtte ki magát.

A WONDERLAND PROJECT minden egyes alkotása a saját eszközeivel közelíti meg ugyanazt a témát. A klipben mi például azt kíséreltük meg megmutatni, milyen vonzó lehet a felelősség nélküli, gondtalan élet, azaz ‘Wonderland’, csakhogy ez a különös menedékhely veszélyesen addiktív is.

– fogalmaztak a klip rendezői, Szőke Dániel és Angyalosy Eszter – utóbbi a Wonderland című regény egyik szerzője.

PAMAaward

A könyvben szereplő együttes What Do You Really Wanna Say című slágerétamelyhez a videoklip készült, az Irie Maffia gitárosaként ismert Szekér Ádám keltette életre a Mocsok1Kölykökben zenélő Horváth Gergely Ambrussal, illetve a könyvmásik szerzőjével, a szintén Irie Maffiás DJ Future-rel, azaz Baranyai Ákossal közösen.

A siker titka minden bizonnyal a nagyszerű, tehetséges stáb, akik szinte kivétel nélkül baráti szívességként vállalták a közreműködést. A szereplők közt van például Pion István költő-slammer, aki mellékszereplőként az Oscar-díjas Saul fiábanis feltűnt; Horváth Kristóf ’Színész Bob’, országos slam poetry bajnok és színész, aki szerepelt például a Viktória – A Zürichi expressz és a Veszettek című filmekben; Szlávy Eszter Európa- és világbajnok rúdtáncos vagy Busa Pista, az ország elsőszámú MC-je, beatboxere, aki többek között az Irie Maffia és a Zuboly zenekarokból ismert. A főszerepet játszóBocskay Magdi legutóbb Avicii Pure Grinding című számához készült videoklipjében volt látható.

A Paris Art and Movie Award nemzetközi zsűrije – melynek tagjai többek közt Marc Dacascos amerikai színész, Alain Doutey, francia színművész, aki olyan rendezőkkel dolgozott, mint Roman Polanski és Sophia Coppola, vagy Marc Morineau, a Canal+ marketingigazgatója – végül az előselejtezőn átjutott négy finalista, egy francia, két belga és a magyar klip közül választott győztest.

Az idei mezőny tényleg nagyon erős volt. De a klip stílusa, humora, iróniája és a tény, hogy mennyire szórakoztatónak találtuk, egyértelműen eldöntötte a kérdést

– indokolták a döntést.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top