+ Irodalom

Hernádi ejtőernyővel érkezik a Katlanba

Nem csak Hernádi Judit, de többek között Grecsó Krisztián és Kálid Artúr is ejtőernyővel ugrik le a 9. Ördögkatlan Fesztiválra

Több mint hatszáz színes-kulturális programot kínál a kedden kezdődő 9. Ördögkatlan Fesztivál, amely öt napon át várja a dél-baranyai Nagyharsányba, Kisharsányba, Beremendre és Villánykövesdre látogatókat.

A négy „katlanfaluban” – összesen 20-25 helyszínen – mintegy 100 színházi előadást, több mint 160 családi programot, 139 koncertet, mintegy 150 kiállítást tartanak, de cirkuszi produkciók, irodalmi programok, kiállítások, filmvetítések, táncelőadások és beszélgetések is lesznek.

Ordogkatlan2016

A rendezvény idei díszvendége Udvaros Dorottya színművész, Kovács Gerzson Péter koreográfus és Both Miklós zeneszerző, előadóművész, aki egy nagyharsányi udvarban autentikus ukrajnai népzenével várja a látogatókat.

A pár hete elhunyt Esterházy Péter íróra emlékeznek augusztus 3-án a kisharsányi templomkertben mások mellett Grisnik Petra színművész közreműködésével.

Az új helyszín, Villánykövesd ismert pincesorát képzőművészek „álmodják újra”. Galériasort alakítanak ki, performanszokkal, kiállításokkal várják az érdeklődőket, több oldalról is megvilágítják a bor, az ember és a művészet kapcsolatát. Emellett játékos természetismereti foglalkozásokon mutatják be a Szársomlyó természeti ritkaságait.

A kiemelt programok között szerepel Saul fia című Oscar-díjas film vetítése, amelyet augusztus 3-án a beremendi Megbékélés kápolnában tartanak; emellett kiállítás is látható lesz a film forgatása alatt készült fotókból. A film főszereplője, Röhrig Géza költőként vesz részt az Ördögkatlanon.

A fesztivál eddigi legnagyobb vállalkozásaként Bartók Béla Concertója hangzik el augusztus 5-én Beremenden a Hungarian Studio Orchestra előadásában. Vezényel Dinyés Dániel. A Concerto táncszínházi változatát Horváth Csaba koreográfus-rendező vezetésével a Forte Társula készíti el a fesztiválra.

Az Ördögkatlanon többek között a Quimby, a Kiscsillag, 30Y, a Besh o DroM, Lajkó Félix, Péterfy Bori, Palya Bea, Ferenczi György és a Rackajam koncertje is várja a közönséget és fellép a Wombo Orchestra is.

A fesztivál reklámfilmjében a fellépő művészek közül többen is a Katlan különgépéről kiugorva, ejtőernyővel érkeznek a fesztiválra, ahol máskülönben John Travolta várja őket.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top