+ Színház

Megérkeztek a pályázatok a fővárosi színházak igazgatói posztjaira

Az Újszínház igazgatói posztjára sajtósának közlése szerint Dörner György újra beadta pályázatát. Sajtóhírek szerint Németh Kristóf színművész is a pályázók között van.

Egy pályázat érkezett a Madách Színház, kettő a Thália Színház és tizenkettő az Újszínház vezetésére szóló kiírásra a csütörtöki határidőig – közölte a Főpolgármesteri Hivatal.

A pályázók neveit az érintettek felhatalmazásának hiányában nem közölték. A pályázatokat elbíráló szakmai bizottságok létrehozása még folyamatban van és a meghallgatások időpontjáról sem ismert még.

Mint írják, az igazgatók személyéről a szakmai bizottsági meghallgatások után, várhatóan a soron következő ülésén dönt a Fővárosi Közgyűlés.

A Madách Színház közölte: Szirtes Tamás, a színház jelenlegi igazgatója pályázott.

A Thália Színház jelenlegi menedzser-igazgatója, Kálomista Gábor elmondta: beadta pályázatát a színház igazgatói posztjára. Az eddigi vezetés tagjai közül, Bereményi Géza művészeti tanácsadóként, Csányi Sándor művészeti vezetőként, Csécs Tamás gazdasági igazgatóként folytatná a munkát.

Az Újszínház igazgatói posztjára sajtósának közlése szerint Dörner György újra beadta pályázatát. Sajtóhírek szerint Németh Kristóf színművész is a pályázók között van.

A Madách, a Thália és az Újszínház vezetésére június 29-én írt ki pályázatot a Fővárosi Közgyűlés.

Mindhárom megbízatás öt évre szól majd: a Thália Színház igazgatója 2017. január 1-től, a Madách és az Újszínház vezetője pedig 2017. február 1-től töltheti be a posztot.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top