+ Tudósítás

A milánói világkiállítás területe menekülteket fogad

Milánóban jelenleg több mint háromezer migráns él ideiglenes befogadó állomásokon, ők a Lombardia tartományra kvótaszerűen kiosztott migránsok tizennégy százalékát képviselik.

Szeptember elsejétől az Expo2015 milánói világkiállítás volt területe egy részén helyezik el az észak-olaszországi városban tartózkodó migránsokat – jelentette be Giuseppe Sala milánói főpolgármester kedden.

Első lépésben százötven afrikait szállásolnak el a tavaly október végén zárult világkiállítás egykori logisztikai központjának területén, amely a Milánóval szomszédos Rho önkormányzatához tartozik. Giuseppe Sala közölte, hogy erről az olasz belügyminisztériummal, valamint Rho polgármesterével és prefektusával is megállapodott.

Olaszországban menekültkérelmet benyújtott migránsokról van szó, akik Giuseppe Sala bejelentései szerint közmunkát végeznek majd, de ennek részleteit egyelőre nem közölték. A balközép színeiben júniusban Milánó főpolgármesterévé választott Giuseppe Sala az Expo2015-ért felelős kormánybiztos volt. Hangsúlyozta, tudja, hogy Roberto Maroni, Lombardia tartomány elnöke, az Északi Liga politikusa ellenzi a migránsok befogadását, de most az egyszer “Maroninak fejet kell hajtania”.

Simona Bordonali, a tartomány biztonságpolitika és migrációs biztosa, szintén az Északi Liga politikusa máris tiltakozását fejezte ki hangsúlyozva, hogy Milánó főpolgármestere illegális bevándorlókat szállásol el.

Milánóban jelenleg több mint háromezer migráns él ideiglenes befogadó állomásokon, ők a Lombardia tartományra kvótaszerűen kiosztott migránsok tizennégy százalékát képviselik. Milánóban azonban nincsen több hely, mintegy ötszázan napok óta a milánói központi vasútállomáson tölti az éjszakát. Giuseppe Sala a világkiállítás volt területében látja megoldást.

A La Stampa olasz napilap információi szerint a római belügyminisztérium által meghatározott kvóták alapján a mintegy nyolcezer olasz önkormányzatból eddig valamivel több mint kétezer fogadott be migránsokat.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top