+ Zene

Quimby: Beleléptünk a szarba!

ördögkatlan

A Quimby nem politizálni ment Tusványosra, hanem azért, hogy együtt üvöltsön éjszaka a medvékkel – írják a Facebookon a srácok, amit a kommentelők többsége utólagos magyarázkodásnak tart a tegnapi neheztelő kommentáradat után.

A Quimby nem politizálni ment Tusványosra, hanem azért, hogy együtt üvöltsön éjszaka a medvékkel – írják a Facebookon a srácok, amit a kommentelők többsége utólagos magyarázkodásnak tart a tegnapi neheztelő kommentáradat után.

A Quimby közleménye:

“A zenekar egy zenei fesztiválra utazott Erdélybe, hogy nagy szívvel muzsikáljon az ott élő magyar embereknek. A napközbeni politikai programoktól elhatárolódunk. Cefetül rühelljük, ha bárki is a saját politikai meggyőződésének erősítésére használja a bandát. A közönség este 10 után a miénk. És míg a politikusok a sötétben a saját köreiket róják, mi együtt üvöltjük a medvékkel hogy “tetszik a zaj!” Sokról mondunk le, hogy függetlenek maradhassunk és ez a továbbiakban is így lesz. A vakságon meg nem keresünk fogást! Mert hogy nincsen az rajta.”

Az idén 27. alkalommal megrendezett Tusványosi Szabadegyetem hosszú ideje az egyetlen, ebben a régióban található olyan fesztivál, ahol tízezres tömeg előtt lépnek fel magyarországi együttesek. Örültünk, hogy kritikus dalaink ellenére is meghívtak bennünket, elvállaltuk, fontosabbnak éreztük, hogy az erdélyi közönségnek is játszhassunk, minthogy politikailag, erkölcsileg megítéltetünk-e. Hát megítéltettünk. Naivitásból, vagy jóhiszeműségből-e de beleléptünk a szarba, félreérthetővé váltunk, de az sem kizárt, hogy egyszerűen csőbe lettünk húzva, mindenestre a vitaindító trollok és hamis betaggelések rendkívül furák és ezt még mi is vizsgáljuk.

Nem lennénk boldogok, ha vélemény azonos fesztiválok lennének csupán, mindegyiken megegyező gondolkodású ember tömeggel. Ha így gondolkoznánk, ugyanannak a képmutatásnak a hibájába esnénk, amitől mi magunk is besokallunk.

Az esti koncerteke, több mint 10 000-en váltottak naponta jegyet. Ezek az emberek bulizni jöttek, a délelőtti szabad egyetem programjai hagyományosan ingyenesek. Ezeken sok olyan politikai beszélgetés, előadás folyik, amiknek tartalmával a zenekar nem tud azonosulni.

Az elmúlt 25 év során a Quimby rengetegszer tett tanúbizonyságot arról, hogy a tolerancia, igazságosság, nemi- vallási- és faji előítéletektől mentes nyitott világ az, ami számára elfogadható. Bármiféle szegregáció, megkülönböztetés összeegyeztethetetlen az általa vallott elvekkel.

A zenekar a kezdetektől mindig megőrizte a függetlenségét és a jövőben sem szeretnénk semmilyen politikai képződmény szócsöve lenni.

Azoknak, akik részt vettek ezen a koncerten egyértelmű, hogy változatlanul ezen az úton járunk. Eddig számtalanszor megmutatta a banda, hogy ha kell akár vacak technikán, ramaty időben, kétséges minőségű produkciók között is rendes rock n’ roll zenekarként, akár dacból is igazi odabaszós koncerteket ad. 25 év alatt a sikereket ezzel érte el és a következő 25-re is ezt tervezi.

A továbbiakban pedig a Quimby minden energiáját a dalszerzésnek, és koncertezésnek szenteli.

13 hozzászólás

13 Comments

 1. Elemer Lo

  2016-07-26 - 11:49

  Aki szarba lép, annak nem biztos, hogy szerencséje lesz. Aki szándékosan lép bele, annak meg biztosan nem lesz…

  • gmihaly

   2016-07-26 - 15:11

   És aki kavarja, azzal mi lesz?

   • Elemer Lo

    2016-07-28 - 13:33

    Az szaros lesz könyékig…

    • gmihaly

     2016-07-28 - 16:52

     Ügyesebb az annál, nem nyúl kézzel a szaros dézsába, hanem füttyent a csicskáknak hogy aszongya: Fogjuk meg és vigyétek !

 2. Futrinka

  2016-07-26 - 17:33

  Ennek az egésznek két fontos tanulsága van. Egy. Orbán mindent összeken.
  Kettő: Mindenkinek tudnia kell, aki hozzádörgölőzik vagy akár csak
  közel megy hozzá, az szaros lesz. Igenis mindenkinek megvan a
  felelőssége, hogy odamegy-e vagy sem. Ha igen, akkor ne csodálkozzon,
  hogy az emberek fintorogva arrább mennek. A szar bizony büdös. Utólag
  nem lehet elhatárolódni, legfeljebb magyarázkodni. Mint ahogy a belülről
  bomlasztás sem létezik.

  • Zsolt Balogh

   2016-07-26 - 18:42

   Csukd be a szád idáig érződik…

   • Futrinka

    2016-07-26 - 20:35

    Mert besz@rtál a nagy orbánimádatba! 😀 😛

    • ikvafalvy

     2016-08-09 - 13:25

     Te meg vonulj vissza a Futrinka utcaba!:)

     • Futrinka

      2016-08-09 - 19:56

      Csak, ha ÉN akarok! 😛

 3. Zsolt Balogh

  2016-07-26 - 18:47

  Ilyenek sajnos a libsik. Akinek más a véleménye esetleg másként gondolkozik azt földbe kell döngölni. Nem Orbánnak mentek játszani hanem erdélyi táboruknak. Szánalmas rosszindulatú banda csak a szarkavarás a lényeg.

  • Futrinka

   2016-07-26 - 20:35

   Ákos nem ért rá, Pataky valami ufó-bulin volt. A püffedt-pávatáncos nem
   maradhatott zene nélkül! Meglesz a Kossuth-díj a fiúknak is !

   • ikvafalvy

    2016-08-09 - 13:29

    Mint latom kedvenc mufajod a hazaarulas!

    • Futrinka

     2016-08-10 - 12:44

     Hú…. de úútálom a nagymagyarkodást!

Hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Népszerűek

To Top