+ Film

Harrison Ford életveszélyben volt, mikor a hidraulikus ajtó a padlóhoz préselte

Ford forgatás közben átment az ajtó alatt, majd mielőtt visszafordult volna, hogy újra áthaladjon alatta, megnyomott egy gombot. Úgy vélte, a szerkezet nincs élesítve…

Elismerte felelősségét a produkciós cég azért a balesetért, amelyet Harrison Ford szenvedett el a Star Wars: Az ébredő Erő című film forgatásán két évvel ezelőtt – tudósított a BBC.

A Disney alvállalata, a Foodles Production az angliai Milton Keynes városi bírósága előtt ismerte el bűnösségét az ellene felhozott négy vádpontból kettőben, a másik két vádat visszavonták. Az ítéletet várhatóan augusztus 22-én hozza meg Aylesbury város bírósága.

A Han Solót alakító 74 éves színészt a Pinewood stúdió területén, az Ezeréves sólyom díszletei között ütötte meg egy hidraulikus fémajtó 2014 júniusában.

Andrew Marshall ügyész a bíróságon elmondta, hogy Ford forgatás közben átment az ajtó alatt, majd mielőtt visszafordult volna, hogy újra áthaladjon alatta, megnyomott egy gombot. Úgy vélte, a szerkezet nincs élesítve, és az ajtó nem fog lecsukódni.

A szerkezetet azonban távolról működtette valaki, és amikor Ford áthalad alatta, lecsukódás közben eltalálta a medencéjénél és a padlóhoz szegezte. Marshall szerint a színész életveszélyben volt.

Azért nem ölt meg senkit az ajtó, mert működésbe hozták a vészleállítót

– tette hozzá Marshall.

A vádat emelő brit egészségügyi hatóság szerint Ford súlyosan megsérült, amikor „a gyorsan záródó fémkeretes ajtó a talajhoz szögezte”. Szóvivőjük szerint az ajtó olyan erővel csapódott le, mint „egy kisebb autó”.

A baleset megelőzhető lett volna

– mondta a szóvivő.

A Foodles Production elismerte, hogy nem gondoskodott megfelelően a színészek és a stáb többi dolgozójának biztonságáról.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top