+ Zene

Fél kiló kábítószer ragyogta be a berceli SUN Fesztivált

A helyszínen végzett mintavétel és gyorsteszt eredményeként megállapították, hogy a lefoglalt, bruttó 572,8 gramm súlyú anyagok jelentős része kábítószernek minősül, és a 26 éves olasz nő fogyasztott is kábítószert.

Fél kilogramm különböző állagú kábítószert foglaltak le a berceli SUN Fesztiválon egy lakókocsiban. A jármű sofőrje és utasa, egy olasz és egy spanyol nő ellen eljárást indítottak a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányságon.

A főkapitányság bűnügyi igazgatóságának nyomozói és a balassagyarmati rendőrök a SUN Fesztivál biztosítása során szerdán ellenőriztek egy lakókocsit. Annak átvizsgálásakor bélyegeket, különböző tablettákat, több gramm – zacskóba, műanyag dobozba és vákuumzáras nejlontasakba csomagolt – kábítószergyanús növényi törmeléket, fehér és zöld színű port, fehér színű kristályos anyagot és kábítószer-fogyasztáshoz szükséges eszközöket találtak és foglaltak le.

A Bűnügyi Szakértői és Kutató Intézet munkatársai a helyszínen végzett mintavétel és gyorsteszt eredményeként megállapították, hogy a lefoglalt, bruttó 572,8 gramm súlyú anyagok jelentős része kábítószernek minősül, és a 26 éves olasz nő fogyasztott is kábítószert.

A rendőrök az olasz nő ellen kábítószer-birtoklás vétség, míg társa, egy 41 éves spanyol nő ellen kábítószer-birtoklás bűntett miatt indítottak eljárást. A spanyol gyanúsítottat őrizetbe vették, és kezdeményezték az előzetes letartóztatását.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top