+ Film

Ütősnek ígérkező kisfilmhez kalapoznak pénzt magyar alkotók

Otthon című kisfilmjéhez gyűjt pénzt közönségi finanszírozással Szalai Márk operatőr és Kőrösi Máté rendező. Az alkotópáros az Indiegogo portálon indított gyűjtést, hogy elkészülhessen a film.

Filmünk azt a pillanatot ragadja meg egy gyerek életében, amikor először tűnik el a szülők nyújtotta biztonságos burok. Az a viszonyrendszer és az a valóság, ami egészen idáig biztos alapokon nyugodott, egyik pillanatról a másikra megkérdőjeleződik. Eltűnik a feltétlen bizalom. Főhősünk Soma, egy 9 éves érzékeny gyerek, aki egy költözködés hatására életében először úgy érzi, magára maradt. Neki kell eldöntenie, hogy ki ő, mit cselekszik és hogy egyáltalán mi a valóság. A Soma szorongásaival párhuzamosan kibomló eseményeket a néha korlátolt, máskor pedig határtalan gyermeki tekinteten keresztül ismerheti majd meg a néző. Az új ház labirintusszerű terei megmozgatják a fiú fantáziáját. Képzelet és valóság észrevétlenül csúszik egymásba.

– írják készülő filmjükről az alkotók.

A rendező és az operatőr első közös munkája a Dömdödöm című kisfilm volt, mellyel megnyerték az Ottlik 101 kisfilm pályázatot. A Szuper című kisfilmjüket vetítették a Magyar Filmhéten, a Friss Húson, valamint a berlini Sputnik Kino fesztiválon is. Szalai Márk és Kőrösi Máté új alkotásáról itt olvashatsz bővebben, és támogathatod is az Otthon című kisfilm elkészülését.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top