Archív

Az Aerosmith volt dalírója nem árulja el, kikkel veszi fel az 56-os emlékév zenéjét

Desmond Child azt mondta: Orbán Viktor miniszterelnök idén áprilisi washingtoni látogatása idején kezdte beszélgetni arról, hogy megszülessen egy ilyen himnusz jellegű dal, amely egyszerre tiszteleg a múlt áldozatvállalása előtt és fordul a jövő felé.

A következő két napban veszik fel az 1956-os forradalom és szabadságharc emlékévének hivatalos dalát, amelynek zenéjét a több világslágert jegyző Desmond Child jegyzi – jelentette be kedden Budapesten Schmidt Mária, az emlékév kormánybiztosa, a Terror Háza múzeum alapító főigazgatója.

Olyan dal megszületése a cél, amely a mai fiataloknak a művészet eszközeivel teszi újraélhetővé azt a hat évtizeddel ezelőtti pillanatot, amikor

a magyar nemzet egységesen megmozdult azért, hogy megharcoljon a szabadságért és a függetlenségért, és azokért a pillanatokért, amelyekért érdemes élni.

Szempont volt az is, hogy magyar származású szerző jegyezze a dalt, utalva arra, hogy a szerző apai ágon magyar, így 1956-ot „belülről, a szívéből érzi és fontos neki”.

Desmond Child azt mondta: Orbán Viktor miniszterelnök idén áprilisi washingtoni látogatása idején kezdte beszélgetni arról, hogy megszülessen egy ilyen „himnusz jellegű” dal, amely egyszerre tiszteleg a múlt áldozatvállalása előtt és fordul a jövő felé.

A több világsztárnak – köztük az Aerosmithnek, Bonnie Tylernek, Chernek, a Kissnek, Ricky Martinnak, Robbie Williamsnek és Shakirának – is slágerré vált dalt író 62 éves Desmond Child elhárította érdeklődést, hogy ki az a mintegy tíz neves magyar művész, aki csaknem ötventagú kórus és zenekar kíséretében énekli majd a szerdai és csütörtöki felvételen a dalt, amelynek magyar és angol változata is lesz.

A második világháború után a tengerentúlra kivándorolt „száz százalékig magyar” édesapjával sokat járt Budapesten, így sok emléke van Magyarországról.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top