+ Életmód

Magyar pezsgők a világ élvonalában

pezsgő

Több díjat is bezsebeltek a magyar pezsgők az idei világbajnokságon, most először aranyérmet is.

Először díjaztak magyar pezsgőt aranyéremmel az angliai Champagne és Pezsgő Világbajnokságon (CSWWC). A rangos elismerést a Kreinbacher Birtok somlói furmint pezsgői, a Prestige Brut és a Brut Classic 2011 Magnum érdemelték ki, míg a Törley Fortuna pezsgője ezüstérmet kapott.

A harmadik alkalommal megrendezett CSWWC azért egyedülálló a nemzetközi borversenyek között, mert kizárólag pezsgőket értékelnek és a zsűri kifejezetten erre szakosodott, világhírű szaktekintélyekből áll. A rangos megmérettetést életre hívó Tom Stevenson szakíró, Essi Avellan Master of Wine és Tony Jordan mellett a magyar Márkus György is a szakértői panel tagja volt.

pezsgő világbajnokság

A zsűri: Tom Stevenson, Essi Avellan, Tony Jordan

A mezőnyt országonként, régiónként és stílusonként értékelték, díjat kizárólag a bírák egyhangú döntése esetén ítéltek oda. A versenyre idén minden eddiginél több pezsgőt neveztek Champagne-ból és a világ legtávolabbi pontjairól, nőtt a résztvevő országok száma is, ezek közül összesen 16 ország pezsgői nyertek arany- vagy ezüstérmet.

A vakkóstolás és pontozás két teljes héten át zajlott Kentben, Magyarország rögtön az első versenynapon került sorra.

A Kreinbacher Birtok második alkalommal vett részt a megmérettetésen. A somlói pincészetben minden pezsgőt Méthode Traditionnelle módszerrel, palackban erjesztve és érlelve készítenek, legalább 18-22 hónap seprőn tartással. A Prestige Brut tiszta furmint pezsgő, a Brut Classic évjáratos magnum különlegessége pedig az, hogy több mint három évig érlelődött, és a pezsgő a nagyobb palackban frissebb, gazdagabb arcát mutatja – közölte a Kreinbacher Birtok.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top