+ Zene

Neves operaénekes nyitja meg a Dubrovniki Nyári Játékokat

A rendezvény drámai részében olyan világhírű íróktól láthat előadásokat a közönség, mint Moliére, Carlo Goldoni, William Shakespeare vagy Szophoklész.

José Cura argentin operaénekes nyitja meg a 67. Dubrovniki Nyári Játékokat vasárnap este a dél-adriai város óvárosában, a Szent Balázs templom előtti téren.  Augusztus végéig húsz helyszínen kétezer művésszel hetven produkciót – köztük koncerteket, színházat, balettet, operát és néptáncot – láthat a nagyközönség – közölte a horvát közszolgálati televízió vasárnap.

Júliusban komolyzenei koncertek lesznek a dubrovniki szimfonikusok előadásában, hazai és külföldi vendégszólisták és zenekarok közreműködésével. Fellép a Bécsi Filharmonikusok, a Normandiai Kamarazenekar, Enrique Bátiz mexikói zeneszerző és zongoraművész, Philippe Entremont francia, Andrej Gugnin és Jurij Favorin orosz, Michele Campanella olasz, Andrew Tyson angol, Ivo Pogorelic szerb, valamint Aljosa Jurinic horvát zongoraművész.

Színházi és más bemutatókat július 13-tól tartanak. A rendezvény drámai részében olyan világhírű íróktól láthat előadásokat a közönség, mint Moliére, Carlo Goldoni, William Shakespeare vagy Szophoklész. A rendezvényt kísérő programok között könyvbemutatók, filmvetítések és kiállítások is szerepelnek.

A Dubrovniki Nyári Játékokat a zágrábi filharmonikusok zárják Ive Lipanovic karmester vezetésével, Dubravka Separovic Musovic mezzoszoprán és Valentina Fijacko Kobic szoprán, valamint a Henschel Kvartett közreműködésével. A Dubrovniki Nyári Játékok a legrégebbi és legtekintélyesebb horvátországi fesztivál, amelyet 1956 óta rendeznek meg.

 

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top