+ Gondolat

Megrázó levélben búcsúzik edzője a maRTfeszten elhunyt Kovács Kata Zsófitól

A torkom és a gyomrom is összeszorul, nem tudom visszatartani, sírok. Nem értem, ez hogy lehet. Zsófi olyan volt nekem, mintha a lányom lett volna, már nagyon rég, 8 éve kezdett hozzám járni edzésekre, egy kis duci lány volt, nagy lelkesedéssel.

Tegnap adtunk róla hírt, hogy tragikus szerencsétlenség, egy fesztiválvendég halála szakította félbe a negyedik Martosi Szabadegyetemet – közölték a rendezvény szervezői a fesztivál honlapján szombaton. A fesztivál még hátralévő programjait kegyeleti okból nem tartották meg.

Markovics János karateedző levele, amit  a ujszo.com adott közre:

Nem is tudom, hol kezdjem. Még most sem hiszem el! Ez biztos nem igaz. Ez csak egy rossz vicc. Ez is egy kamu hír. Hívjon már vagy írjon valaki, hogy mégsem igaz!

Aztán fogom a telefont és hívok. Mégis igaz. A torkom és a gyomrom is összeszorul, nem tudom visszatartani, sírok. Nem értem, ez hogy lehet. Zsófi olyan volt nekem, mintha a lányom lett volna, már nagyon rég, 8 éve kezdett hozzám járni edzésekre, egy kis duci lány volt, nagy lelkesedéssel.

kovács zsófiÉn nem a „tehetségekben” hiszek, hanem a kitartó munkában, és Zsófi megerősített ebben a hitemben. Egy nem túl „tehetséges” ifjú hölgy, aki a kitartásával bizonyította, hogy igenis nagyon szép eredményeket lehet elérni, ha valaki kitartóan edz. Zsófinak nehezen jöttek az eredmények, de tavaly egy Ekelen megrendezett edzőtábor végén odajött hozzám, és kérte, hogy válogatott versenyző lehessen. Mondtam neki, rendben, de tudja-e, hogy ez mennyi többletmunkával jár. Azt mondta, igen. Onnantól külön edzéstervvel készült a versenyekre. Szépen megcsinálta és jöttek is az eredmények. A munkájára a koronát az év végén Lengyelországban megrendezett Európa-bajnokságon tudta feltenni, ahol 2. helyezést ért el az U16-os korosztályban.

Eleinte kicsit bosszankodott az eredmény miatt. Miután beszéltem vele, átgondolta és átértékelte. Örömmel fogadta a 2. helyet is. A kiváló teljesítményéért Ekecs község nevében Polák László polgármester úr is kitüntette.

Április végén felhívott Mártika, az édesanyja, hogy gyulladást találtak a vérében, rosszak az eredmények. Aztán május elején kórházba került, kiderült a betegsége: mononukleózis. Teljesen el lett tiltva minden fizikai terhelésről, de úgy volt, hogy szeptembertől újrakezdi az edzéseket. Szombaton reggel pedig az a hír fogadott, hogy eltávozott a fizikai világból. Azóta egyfolytában csörög a telefonom, senki nem akarja elhinni, hogy ez megtörtént. Hiányozni fogsz, Zsófi!

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top