+ Ökológia

26 éves libanoni cédrust akarnak ültetni a pécsi dzsámi mellé

A Széchenyi tér délnyugati oldalán két ivókutat és párakaput építenek. A dzsámi előtti csobogótól északra eső, mintegy 100 négyzetméteres részen füvesített területet hoznak létre öntözőrendszerrel és padokkal. A gyep közepén ültetnek el 26 éves, 6 méter magas libanoni cédrust.

Az Európa Zöld Fővárosa cím elnyerése érdekében a pécsi önkormányzat az eddigi fejlesztéseken kívül újabb nagy léptékű beruházásba kezd, miután Zöld Kapu néven a belvárost új életre keltő projektet indít. 232 millió forint célzott TOP-forrás felhasználásával számos új funkció és közösségi tér jön létre a Kórház tér – Ferencesek utcája – Széchenyi tér – Király utca – Búza tér vonalon – írja a pecsma.hu.

A tervezők úgy gondolják, a libanoni cédrus a város szimbólumává válhat:

A Széchenyi tér délnyugati oldalán két ivókutat és párakaput építenek. A dzsámi előtti csobogótól északra eső, mintegy 100 négyzetméteres részen füvesített területet hoznak létre öntözőrendszerrel és padokkal. A gyep közepén ültetnek el 26 éves, 6 méter magas libanoni cédrust, ami a remények szerint Pécs egyik új szimbólumává válhat.

Hogy hogyan akarják felújítani a Memi pasa fürdőjét, olvasd tovább a pecsma.hu cikkében.

1 hozzászólás

1 hozzászólás

  1. Szabó János

    2016-07-11 - 22:36

    Úgy tudom, javítsanak ha rosszul hogy a cédrus(fenyők) ezen fajtája nem fagytűrő, fagyálló növény.

Hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Népszerűek

To Top