+ Tudomány

Világra szóló felfedezést tett egy négyéves kisfiú

Általában az egész család indul kövületeket keresni, de két fiú, Martin és bátyja, a nyolcéves Nicolás ért a dolgokhoz, mióta a múzeumban részt vettek egy paleontológiai előadáson – magyarázta Inés Cordero, Martín édesanyja.

Több mit félmillió éves kövületeket fedezett fel Martín Landini argentin kisfiú kedden egy Mar del Platához közeli strandon, a város egyik múzeumának szakértői első vizsgálataik nyomán óriási tudományos jelentőséget tulajdonítanak a leletnek.

A Lorenzo Scaglia Természettudományi Múzeum szerdán Facebook-oldalán is megerősítette hírt.

Amint a kisfiú szülei elmondták az EFE hírügynökségnek, kedd reggel egy kis „őslénytani kirándulásra” indultak a fosszíliákban gazdag Mar del Plata-i partra, és amikor Martín felfedezte a rengeteg csontot, értesítették a múzeumot.

Általában az egész család indul kövületeket keresni, de két fiú, Martin és bátyja, a nyolcéves Nicolás ért a dolgokhoz, mióta a múzeumban részt vettek egy paleontológiai előadáson

– magyarázta Inés Cordero, Martín édesanyja.

A szülők meglepődtek, milyen nagy jelentőségű leletegyüttesre bukkant a kisebbik fiú, bár nem ez volt az első eset, hogy fosszíliákra akadt a partokon. Az anya szerint mindig ugyanúgy történik: ha valaki talál valami érdekeset, küld egy fotót a múzeumnak és nem nyúl a „kincshez”.

A kicsi nagyon örült, mert mindig a bátyja találta eddig a maradványokat

– mesélte Inés, aki emlékeztetett, hogy ugyan a part telis-tele kövületekkel, az emberek erről nem nagyon tudnak.

Martín telefonja után a Lorenzo Scaglia szakemberei kimentek a helyszínre és a maradványokat elszállították a múzeumba, ahol Matías Taglioretti paleontológusra várnak a további vizsgálatok, így a pontos kormeghatározás is.

1 hozzászólás

1 hozzászólás

  1. Hektor Honig szerint:

    Ha már ennyire világraszóló lelet, egy fotót nem sikerült készíteni róla?

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top