+ Zene

Ezt az öt nagylemezt szerették legjobban a britek

A Top 60-as lista az Official Chart Company születésnapi ünneplésének részét képezi. Az első lemezeladási listát 1956. július 22-én közölték a Record Mirror nevű zenei szaklapban.

Keresés a weben

A Queen brit rockegyüttes Greatest Hits című 1981-es válogatásalbuma lett minden idők legnagyobb, 6,1 milliós példányszámban elkelt lemeze Nagy-Britanniában.

Az OfficialCharts.com honlap a hivatalos brit lemezeladási lista megszületésének 60. évfordulóját ünnepelve hozta nyilvánosságra a szigetországban legnagyobb példányszámban elkelt korongok hatvanas listáját – írta a The Guardian című brit lap internetes oldala.

A Queen legnagyobb slágereit felvonultató 1981-es album, csaknem három évtizeddel a megjelenése után, 2014-ben elsőként lépte át a hatmilliós álomhatárt Nagy-Britanniában és azóta újabb százezer példány fogyott belőle. A Greatest Hits a hatvanas lista élére került, míg folytatása, a mostanáig csaknem négymilliós eladott példányszámot produkált Greatest Hits II a rangsor 10. helyéig jutott.

Az ezüstérmet ugyancsak egy válogatáslemez, az Abba 1992-es Gold: Greatest Hits című albuma szerezte meg 5,2 millió eladott példánnyal. A dobogó harmadik helyén a Beatles 1967-es Sgt Pepper’s Lonely Hearts Club Band című albuma áll és rögtön utána Adele 2011-es 21 című korongja következik. A legjobb ötös mezőnyt az Oasis 1995-ös (What’s The Story) Morning Glory? című stúdióalbuma zárja.

A Top 60-as lista az Official Chart Company születésnapi ünneplésének részét képezi. Az első lemezeladási listát 1956. július 22-én közölték a Record Mirror nevű zenei szaklapban. A toplista élére akkor Frank Sinatra Songs for Swingin’ Lovers! című nagylemeze került.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top