+ Film

Fiatal filmesek pályázatait várják

Eadweard Muybridge

A pályázatok közül a program mentorai választják ki október közepéig azt a tíz tervet, amelyeket a fiatal filmesek a novemberi pitch fórumon bemutatnak a meghívott rendezők, producerek, kritikusok, filmes szakemberek alkotta szakmai közönségnek.

Idén is öt pályakezdő rendezőnek biztosít lehetőséget első animációs, dokumentum- vagy játékfilmjének elkészítésére a Magyar Nemzeti Filmalap Inkubátor Programja, amelyre szeptember 12-ig várják a pályázatokat.

A programra idén nemcsak a diplomás, de egészestés mozifilmjüket még be nem mutatott filmrendezők jelentkezhetnek, hanem azok is, akik rövidfilmjükkel nemzetközi filmfesztiválokon szerepeltek.

A pályázatok közül a program mentorai választják ki október közepéig azt a tíz tervet, amelyeket a fiatal filmesek a novemberi pitch fórumon bemutatnak a meghívott rendezők, producerek, kritikusok, filmes szakemberek alkotta szakmai közönségnek. A tíz filmötlet közül három támogatottat a zsűri, további kettőt a szakmai közönség választ majd ki.

A forgatókönyv-fejlesztésre továbbra is kétmillió, filmgyártásra játékfilmeknél 62 millió, dokumentumfilmeknél 22 millió, animációs filmeknél pedig 82 millió forintig nyújtanak támogatást, valamint a fiatal alkotók emellett a filmkészítés minden fázisában igénybe vehetik a Filmalap szakmai támogatását is.

A tavaly életre hívott program keretében készül jelenleg Szilágyi Zsófia Egy nap című filmje, Csuja László egy magának csecsemőt lopó magányos nőről szóló Virágvölgy című drámája, valamint Vékes Csaba és Dudás Balázs vígjátéka, A hetedik alabárdos is.

Már gyártásban van Zurbó Dorottya Hat könnyű lecke című dokumentumfilmje, amely egy Magyarországra került szomáliai menekült hétköznapi küzdelmeit mutatja be, de készül Bánóczki Tibor és Szabó Sarolta Műanyag égbolt című sci-fi animációja is, amely egy olyan jövőben játszódik, amelyben a Föld növény- és állatvilágának teljes pusztulása után a tudósok egy tápláló, ám emberi húsból táplálkozó növényt kísérleteznek ki.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top