+ Film

A nézők már a vége előtt megtapsolták Till Attila új filmjét

Karlovy Varyban az újdonságot, az érdekességet, az extremitást szeretik. Ez egy olyan fesztivál, amelyik díjazza, ha valami frisset talál, és úgy tűnik, a mi esetünkben is ez történt – meséli Till Attila új filmjének vetítéséről.

Bemutatták Till Attila Tiszta szívvel című filmjét Karlovy Varyban az 51. nemzetközi filmfesztiválon. A mustra Nyugattól keletre (East of the West) című válogatásában szombaton látható alkotás sikert aratott, mesélte a rendező.

Elmondta: a szekció nyitóvetítéseként volt látható a Tiszta szívvel, amelynek nemzetközi premierjét tartották Karlovy Varyban. A filmet először láthatta a külföldi közönség, és nagy sikerrel szerepelt – mondta Till Attila. Jó hangulatú volt a vetítés, a nézők már a film vége előtt elkezdtek tapsolni.

Meg is hatódtam, milyen kedvesek az emberek, hogy ez nekik tetszik.

A cseh fürdővárosban ilyenkor a film a főszereplő. A stáb számos tagja elkísérte a Tiszta szívvel című alkotást a fesztiválra: Thuróczy Szabolcs, Fenyvesi Zoltán, Fekete Ádám főszereplők és több szereplő mellett Stalter Judit producer, Juhász Imre operatőr, Gothár Márton vágó és Kalotás Csaba zeneszerző is képviseli a filmet.

Nagyon baráti, családias a légkör, a fesztiválnak szenzációs a hangulata

– mondta a rendező, aki a szombati premierre érkezett és hétfőn tér haza Karlovy Varyból.

A rendező elmesélte, hogy minden vetítés más, a film fogadtatása akár országonként változhat. A fesztiválközönség általában filmértő, filmrajongó nézőkből áll, akik már sok mindent láttak, kegyetlenebbek is tudnak lenni, könnyebben ítélnek, de nagyon fel is emelhetnek egy filmet, ha tetszik nekik.

Karlovy Varyban az újdonságot, az érdekességet, az extremitást szeretik. Ez egy olyan fesztivál, amelyik díjazza, ha valami frisset talál, és úgy tűnik, a mi esetünkben is ez történt.

Az A-kategóriás filmmustra a kelet-európai film legnagyobb fóruma. Rangos dolog, hogy a filmet itt mutatták be – mondta a rendező.

https://youtu.be/IO-ThOjstQs

Tájékoztatása szerint a film számos további fesztiválmeghívást kapott. A Filmalap értékesítési részlege nemrég eladta franciaországi forgalmazásra, ősztől lesz látható a francia mozikban.

A Filmalap támogatásával a Laokoon Filmgroup gyártásában készült alkotást április végén mutatták be a hazai mozik.

Az első és második filmeket felvonultató East of the West szekcióban vetített Tiszta szívvel című akcióvígjáték két fiatal mozgássérültről szól, akik közeli barátságot kötnek egy vagány kerekesszékes bérgyilkossal és a maffia szolgálatába állnak.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top