+ Film

A Trónok harca sztárjai a szír menekültek között

A brit színészek egy görögországi táborból üzentek nem csak az EU vezetőinek, de mindannyiunknak.

A Trónok harca sztárjai, Lena Headey (Cercei), Maisie Williams (Arya Stark) és Liam Cunnigham (Ser Davos) felszólították az EU vezetőit, hogy tegyenek többet a szíriai menekültekért. Hogy felhívásuknak nagyobb súlyt kölcsönözzenek, mindezt egy görögországi menekülttáborból üzenték meg az EU vezetőinek.

game of thrones refugee

A színészek közvetlenül a sorozat hatodik évadát lezáró epizód bemutatója után utazott Görögországba, és ott szólították fel az EU-t, hogy vizsgálja felül a Törökországgal márciusban kötött egyezményt, ami arra kényszeríti a menekülteket, hogy menekülti státuszért folyamodjanak egy „biztonságos harmadik” országban, mielőtt beléphetnének az EU területére – számol be a The Guardian.

Headey miután találkozott Leszboszon egy háromgyerekes egyedülálló anyával, a következőt tweetelte:

Ma hihetetlen erős emberekkel találkoztam, akinek szükségük van a mi szolidaritásunkra.

Majd a színésznő hozzátette: „Ezek az okos, keményen dolgozó emberek haza akarnak menni. Vissza akarnak térni a saját közösségeikbe, a saját környezetükbe. Azt akarják, hogy a gyerekeik folytathassák a tanulmányaikat. Vissza akarnak menni az egyetemre. De itt ragadtak. És hihetetlenül szomorúak, és ez érthető. Tehetünk értük többet. Többet kell értük tennünk.”

Miként azt Williams elmondta, látogatásuknak és üzenetüknek célja az volt, hogy segítsenek megváltoztatni a menekültekről Európában kialakult képet. „Most már érezzük, hogy mi is felelősek vagyunk az ő történetükért, és azért, hogy megváltoztassuk a róluk kialakult képet.”

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top