+ Ajánló

Acélos alkotóműhely Kecskeméten

Vashiányosoknak melegen ajánlott!

A kecskeméti acélszobrász alkotótelepet már 2004 óta rendezik meg nagy sikerrel és ez várhatóan idén sem lesz másképp. Az ipari hátterű, üzemi körülményeket biztosító alkotótábor kuriózumnak számít hazánkban, ahol az alkotók hatalmas anyagválasztékból dolgozhatnak.

A kecskeméti telephelyen a művészek tanulhatnak, elsajátíthatják a különböző fémmegmunkáló eszközök használatát (nagyteljesítményű hegesztők, lángvágók, plazmavágók…), belekóstolhatnak a CAD tervezés rejtelmeibe, tapasztalatokat szereznek az acéliparból, valamint munkakapcsolatokat építhetnek, melyek a későbbi alkotói projektek megvalósítását is elősegíthetik.

bd8d8ff8-1d5e-4520-ac86-334a23fbd299

A három hét alatt létrejövő alkotások  a műszaki segítségnek köszönhetően is különlegesek, sok tekintetben új utakat mutatnak a formaalkotóknak és jelentősen gazdagítják a hazai kortárs képzőművészetet.

Az eddigi tizenkét év alatt összesen 624 zsűrizett műalkotás született, 2004 óta több mint 30 saját kiállításon és nagyon sok válogatás kiállításon szerepeltek a KASZ-on készült művek. Az elmúlt években a KASZ alkotóműhelye – a speciális acélszobrászat továbbfejlesztése mellett – tudatosan nyitott a képzőművészet többi ága felé. 2013 óta több festőművész, grafikus, fotós használta ki a lehetőséget, hogy a képalkotás terén is kiváló művekkel gazdagítsák a szimpoziont.

f03f97ba-bb9d-4225-ae41-87ade028b97c

A tizenharmadik alkotótábor tíz művész részvételével fog megvalósulni.

A szobrász szekció munkájában Nagy Csaba Munkácsy-díjas képzőművész, Majoros Gyula Blatner Géza-díjas képzőművész, Plank Antal szobrászművész, Dóra Emese szobrászművész, Demcsák Dóra Vanda szobrászművész, Brzózka Marek szobrászművész, Csurka Eszter képzőművész vesz részt.

A festő-, képzőművész szekciót erősíti Piszmán Lilla festőművész, Mátyási Péter festőművész, Šin Oliver képzőművész.

A művészeknek idén is két témajavaslatot adnak: játékelmélet és eredetiség.

Aki kíváncsi az eseményre, azt a szervezők szívesen fogadják a helyszínen, a telepen készült műveket pedig július 8-án, pénteken 17.00 órától lehet majd megtekinteni a KÉSZ Ipari Park 12-es csarnokában.

 

KASZ+ 2016 – XIII. KECSKEMÉTI ACÉLSZOBRÁSZATI és KÉPZŐMŰVÉSZETI SZIMPOZION, ALKOTÓTÁBOR

Kecskemét, KÉSZ Ipari Park, Izsáki út 6.

2016. június 17. – július 8.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top