+ Természet

Az egyik Ligetvédőt a Közlekedési Múzeum kéményéről kellett lehozni – fotók

Rendőrök viszik kezükben a Ligetvédők nevű civil mozgalom egyik aktivistáját, miután a férfi felmászott a Közlekedési Múzeum kéményére a helyszínen zajló építkezésnél tartott demonstráció során.

Rendőrök viszik kezükben a Ligetvédők nevű civil mozgalom egyik aktivistáját, miután a férfi felmászott a Közlekedési Múzeum kéményére a helyszínen zajló építkezésnél tartott demonstráció során 2016. június 28-án. MTI Fotó: Balogh Zoltán

ligetvédők

Rendőr beszél a Ligetvédők nevű civil mozgalom egyik aktivistájával, aki felmászott a Közlekedési Múzeum kéményére a helyszínen zajló építkezésnél tartott demonstráció során 2016. június 28-án. MTI Fotó: Balogh Zoltán.

Az LMP jogsértőnek tartja a Liget-projekt keretében a Közlekedési Múzeumnál zajló építkezést, és támogatja a Ligetvédők mozgalmát. A tiltakozók közül kedden néhányan feldöntötték az épület köré vont kordon nagyobb részét.

Heltai László, az ellenzéki párt VI. kerületi önkormányzati képviselője azt mondta: az egész projektet illegitimnek tartja, mert az arról szóló döntés jogát kivették a budapesti polgárok kezéből.

Heltai László cáfolta, hogy a beruházásról egyeztetéseket, lakossági fórumokat tartottak volna korábban, a rendezvényeken ugyanis – amelyek elmondása szerint rendre tiltakozásba fulladtak – csupán a terveket mutatták be. A Közlekedési Múzeumnál megkezdett építkezésnél még a pontos terveket sem tudják bemutatni. Tudomása szerint ott egy háromemeletnyi mélységű garázst is kialakítanak úgy, hogy egyáltalán nem ismert annak környezeti hatása, az, hogy hány fát kell miatta kivágni.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top