+ Film

Hol lehetett Agatha Christie azon a titokzatos 11 napon?

A Paramount filmjében arra a titokzatos tizenegy napra helyezné a hangsúlyt, amely alatt Christie ismeretlen helyen tartózkodott 1926-ban.

Két hollywoodi produkció is készülhet Agatha Christie (1890-1976) életéről: a Paramount és a Sony filmstúdió is a legendás brit krimiíró karrierjének korai éveit bemutató filmen dolgozik a Hollywood Reporter című lap szerint.

A Sony Agatha Christie szerepére Alicia Vikander Oscar-díjas svéd színésznőt szemelte ki, filmjében az írónőt feminista élharcosként mutatja be, aki nem hagyta magát belekényszeríteni a hagyományos női szerepbe.

A Paramount arra a titokzatos tizenegy napra helyezné a hangsúlyt, amely alatt Christie ismeretlen helyen tartózkodott 1926-ban. A főszerepet a tervek szerint Emma Stone kaphatja.

A munka megkezdéséhez azonban mindkét produkciós cégnek szüksége van a Christie-hagyaték kezelőinek engedélyére.

A Hollywood Reporter szerint az engedély megszerzése nem egyszerű feladat, a Fox filmstúdiónak hét évre volt szüksége ahhoz, hogy szabad utat kapjon a Gyilkosság az Orient expresszen című kötet újbóli megfilmesítéséhez. Ezt a filmet a Hercule Poirot-t is játszó Kenneth Branagh rendezi, a munkálatok novemberben kezdődnek.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Népszerűek

To Top