+ Irodalom

Öt könyv, amiből egyet biztosan magaddal viszel a nyaralásra

Elképzeltünk öt különböző olvasót, a mindig jókedvűt, a hallgatagot, a megfontoltat, az érzékeny szívűt, és a kalandvágyót, és megpróbáltunk mindegyik olvasónknak kiválasztani egy könyvet. Nézzétek meg, hogy sikerült.

Elképzeltünk öt különböző olvasót, a mindig jókedvűt, a hallgatagot, a megfontoltat, az érzékeny szívűt, és a kalandvágyót, és megpróbáltunk mindegyik olvasónknak kiválasztani egy könyvet. Nézzétek meg, hogy sikerült.

bukowskinőkCharles Bukowski: Nők. Az 1978-ban megjelent Nők a siker első éveinek története, és ugyancsak igazi remekmű. Az író alteregója, Henry Chinaski immár nem kézbesítőként tengeti nyomorúságos életét, hanem sikeres íróként utazgat felolvasásokra, és közben persze iszik rendületlenül, másnaposan ébred, tovább iszik, és a változatosság kedvéért ismét másnaposan ébred. Hírnevének köszönhetően pedig immár a regény címében említett nők között is kedvére válogathat. Itt töltheted le.

A csoda bűvöletébenDawkins: A csoda bűvöletében. RICHARD DAWKINS könyve életének első éveitől kezdve oxfordi kibontakozásáig kíséri a világhírű tudós pályáját, miközben megismerhetjük Az önző génig vezető utat is. Dawkins élénk színekkel ecseteli Afrikában töltött, idilli gyermekkorát, és bemutatja hétköznapinak korántsem nevezhető őseit és elbűvölő szüleit. Noha diákkorában Elvis Presley hatására még mélyen vallásos volt, a gimnáziumban már nem volt hajlandó letérdelni a templomban. Itt töltehted le.

Az isteni téveszme megjelenése óta Richard Dawkins neve egyet jelent a szigorú kételkedéssel és a »briliáns, szenvedélyes, világos, nem köntörfalazó« vitával.

(San Francisco Chronicle)

A titkos történetDonna Tartt: A titkos történet. Öten voltak. Megközelíthetetlen, titokzatos kis csoport a vermonti egyetemen. Ebbe az elit társaságba csupán egyetlen új diáknak sikerül bejutnia, a feltörekvő Richard Papennek. Ő beszéli el évekkel később a csoport titkos történetét. A különös ifjak megszállott professzoruk hatására nemcsak tanulják, át is élik az ókori görög kultúrát, az ősi vallást, a mámoros orgiákat és a véráldozatot. Itt töltheted le.

Az útCormac McCarthy: Az út. „Ha a fiú nem Isten igéje, akkor Isten sosem szólalt meg.” Hamu szitál folyton a láthatatlan égből, ahol a nap többé sosem mutatja meg arcát az elpusztult világnak. A „vég” után apa és fia bandukolnak éhezve és fázva az úton, keresve a maradék kis jót, ami túlélhette a pusztulást. Az anya már föladta a keresést. A férfi pisztolyában már csak két golyó van, ami kevés az ellenség legyőzéséhez, viszont éppen elegendő önmaguk legyőzéséhez és az Isten végső megtagadásához. Vajon mikor tudnak teljesen lemondani a reményről és vajon képes-e a férfi ennyire drasztikus módon „megmenteni” fiát a rosszabb haláltól? Itt töltheted le.

egy boltkórosSophie Kinsella: Egy boltkóros naplója. Sophie Kinsella egy szenvedélyes vásárlóról írt fergeteges humorú könyvet, amelynek szétszórt, de szerethető főhőse pont olyan, mint a legjobb barátnőnk barátnője. A Boltkóros-sorozat további kötetei is olvasók millióit nevetteti meg világszerte. Itt töltheted le.

 

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top