+ Film

Felröppent A légy című film folytatása

Goldblum szerint az új filmes technológiák segítségével Cronenberg már úgy készíthetné el A légy folytatását, ahogy csak elképzeli. Amikor 1986-ban az eredeti film megszületett, még csak egyszerű eszközök álltak rendelkezésre.

Jeff Goldblum szívesen folytatná A légy című, 1986-ban bemutatott legendás horrorfilmjét David Cronenberggel. A színész A függetlenség napja – Feltámadás premierje alkalmából idézte fel a régi tervet a BBC Newsnak.

David Cronenberg, A légy rendezője 2011-ben már megpróbált életet lehelni a folytatásba, de a 20th Century Fox stúdió nem adott neki zöld utat.

A légy 2. ugyan elkészült 1989-ben Eric Stoltz főszereplésével, de az a produkció nagyot bukott Chris Walas rendezésében, és Goldblum leszögezte, hogy mindenképpen Cronenberggel szeretné leforgatni a második epizódot.

Goldblum szerint az új filmes technológiák segítségével Cronenberg már úgy készíthetné el A légy folytatását, ahogy csak elképzeli. Amikor 1986-ban az eredeti film megszületett, még csak egyszerű eszközök álltak rendelkezésre.

A színész annak idején Seth Brundle tudóst alakította, aki egy rosszul sikerült kísérlete következtében óriási rovarrá változik. Az 1989-es folytatásban Stoltz a tudós fiát játszotta, aki azt kutatja, hogyan lehetne helyreállítani a mutálódott génjeit.

Goldblum elmondta, hogy nagyon szeretne együtt dolgozni Cronenberggel, minden filmjét nagyon kedveli. Cronenberg 2009-ben beszélt arról először, hogy megírja A légy folytatását. Amikor két évvel később a stúdió elutasította a filmtervet, csak annyi szivárgott ki, hogy a költségvetéssel volt a probléma.

Goldblum a napokban szintén egy hosszú idő után elkészült folytatással tér vissza filmvászonra. A függetlenség napja – Feltámadást csütörtöktől vetítik a magyar mozik. A színész ismét David Levinson szerepében látható, aki az idegenek sikeresen visszavert támadása után az újabb invázióra felkészülő Föld űrvédelmének kiépítésében segít.

Liam Hemswoth, Bill Pullman, Vivica Fox és Brent Spiner szintén játszik az új produkcióban.

A függetlenség napja 1996-os bemutatása után 800 millió dollárt keresett a jegypénztáraknál. Goldblum szerint a folytatáson dolgozó alkotók megpróbáltak tekintettel lenni a rajongók elvárásaira, nem arra koncentráltak, hogy miként tudnák felülmúlni az eredeti film bevételeit.

Semmi olyasmit nem tettek a filmbe, ami kifejezetten azért került volna bele, hogy még többen vegyenek rá jegyet. “Tényleg az volt a céljuk, hogy a nézők elégedettek legyenek, és átérezték ennek felelősségét” – jelentette ki Goldblum hozzátéve, hogy Roland Emmerich, a rendező egyébként általában nem is érdeklődik a folytatások iránt.

Emmerich egyedülálló filmet akart forgatni az eredeti produkcióval, és most megint megpróbált annyira kreatív és eredeti lenni, amennyire csak tudott – mondta Goldblum.

 

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top