+ Színház

Kiosztották a Komlói Amatőr Színházi Találkozó fődíját

A KASZT fővédnöke szerint a rendezvény azt is bebizonyította, hogy a hivatásos és az úgynevezett műkedvelő mozgalom között egy út lehet az irányadó és ez a minőség.

A győri Rév Színházi és Nevelési Társulat nyerte a második Komlói Amatőr Színházi Találkozó (KASZT) fődíját – adták hírül a szervezők a vasárnapi díjkiosztót követően. Közleményük szerint a Kubik Anna Kossuth-díjas színművész vezette zsűri döntése alapján a KASZT fődíját a győri Rév Színházi és Nevelési Társulat Kiss Csaba De mi lett a nővel? című darabja nyerte.

A második helyezett a pécsi Janus Egyetemi Színház (JESZ) Shakespeare Hamlet című előadása lett, a harmadik helyen a körmendi Kastélyszínház Társulat Csehov Komédiák című produkciója végzett.     A június 16. és 19. között megrendezett fesztivál szervezői közölték azt is, hogy a legjobb rendező díját Tóth András Ernő, a Janus Egyetemi Színház tagja kapta.

A legjobb férfi szereplőnek Szép Dánielt, a körmendi társulat tagját választották, a legjobb női főszereplő címet Vlasits Barbara nyerte el. A legjobb mellékszereplő címét Kecskés Zoltánnak, az érmihályfalvai Móka Színjátszó Csoport tagjának ítélték oda.

A komlói Súgólyuk Színház, az érmihályfalvi Móka Színjátszó Csoport, a pápai Teleszterion Színházi Műhely, valamint a lendvai  Egy&Más  Vándorszínház meghívást kapott az ősszel megrendezendő soproni Teátrumi Színözönre, az előadások egyúttal bemutatkozhatnak a Nemzeti Színházban is – részletezte az írásos összegzés.     A szervezők arra is kitértek, hogy a találkozó keretében minősítéseket szerezhettek a Magyar Szín-Játékos Szövetség tagjai: idén ezüst minősítést kapott a Súgólyuk Egyesület Család ellen nincs orvosság című előadása.     Hoppál Péter kultúráért felelős államtitkár, a térség fideszes országgyűlési képviselője a találkozót záró beszédében kiemelte: a tavalyi kísérleti jelleggel elindított fesztivál idén kikövetelte a folytatást, jól döntöttek ennek támogatásában, segítésében.

A KASZT fővédnöke szerint a rendezvény azt is bebizonyította, hogy a hivatásos és az úgynevezett műkedvelő mozgalom között egy út lehet az irányadó és ez a minőség. A KASZT ebben is példát mutatott.

– fűzte hozzá. Összesen 2300-an látták az idei előadásokat, ami felülmúlta a szervezők várakozásait.

 A mostani seregszemlén résztvevő sokszínű előadások fele professzionális színvonalat képviselt, a bemutatók kiállták a minőség próbáját.

– idézte a közlemény Pataki András, a fesztivál igazgatójának a díjátadón elmondott szavait. A szombaton zárult 16. Pécsi Országos Színházi Találkozó (POSZT) komlói kísérőrendezvényére az előválogatók száz produkcióból választottak ki versenyprogramba meghívott 13 előadást, közülük 12 csoport vett részt a találkozón.

Két határon túli előadás is bekerült az idei versenyprogramba: a szlovéniai Lendváról és a romániai Érmihályfalvából is érkezett amatőr társulat.

 

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Népszerűek

To Top