+ Irodalom

Közösségi finanszírozásban készült el a Pantera-könyv

A rajongók végre egy belsős szemével követhetik végig a texasi metálzenekar történetét a basszusgitáros könyvében. És ehhez csak egy Facebook-csoport kellett, meg egy sörözés.

A Pantera igaz története – belső szemmel című kötet szombati bemutatóján a budapesti Fogasházban Dudich Ákos szakfordító és zenei újságíró, valamint Horváth István „Pityesz” énekes nyújtotta át a könyveket azoknak, akik egy internetes közösségi oldalon verbuválódott csoport tagjaiként megelőlegezték a magyar fordítás kiadáshoz szükséges összeget.

„Tavaly a két ünnep között, sörözés közben merült fel az ötlet, és január elsején megalkottuk a Facebokoon a 333-an az első magyar Pantera-könyvért című csoportot. Mindenki háromezer forinttal támogatta a kötet létrejöttét, az ő nevük tiszteletből egyesével felkerült a könyv lapjainak fejlécére” – mondta Horváth István, a FreshFabrik és a Neck Sprain korábbi énekese.

rex brown pantera

Rex Brown

A projekt megkoronázásaként a készítők felvették a kapcsolatot a könyv szerzőjével és a Pantera egykori basszusgitárosával, Rex Brownnal az interneten. Erről Dudich Ákos mesélt:”A fordítási jogokkal foglalkozó lengyel ügynökség adta meg Rex elérhetőségét, én pedig írtam neki a kezdeményezésünkről, és meglepetésemre alig néhány óra múlva válaszolt. Felajánlotta a segítségét, és örömmel írt egy előszót a könyvünkhöz.”

A számos rockzenei könyvet író-fordító újságíró hozzátette, a társszerző Mark Eglington belépett a netes csoportjukba, és olyan exkluzív – többek között Magyarországon készült – fotókat küldött, amelyek az eredeti könyvben nincsenek benne.

Ami a duó további terveit illeti, Dudich Ákos a rajongói kör igényeinek felmérése alapján elárulta, hétfőn utánajár a Sepultura és Soulfly zenekart megalapító Max Cavalera önéletrajzi könyvével kapcsolatos jogoknak.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top