+ Oktatás

A nyári szünet az erőgyűjtés ideje lesz, a Tanítanék mozgalom nem adja fel

A Tanítanék Mozgalom és a Civil Közoktatási Platform rendezvényén egybegyűltek elégtelen osztályzattal értékelték a kormány oktatáspolitikai tevékenységét.

Rendhagyó bizonyítványosztó demonstrációt tartottak a Tanítanék Mozgalom és a Civil Közoktatási Platform szervezésében szombaton a fővárosban. A tanévzáróként meghirdetett rendezvényen a kormányfő, az oktatási irányítás és a Fidesz több vezető politikusának tevékenységét is elégtelen osztályzattal értékelték.

Pukli István, a fővárosi Teleki Blanka Gimnázium igazgatója azt mondta, hogy a kormány átvágta a pedagógusokat. Kiemelte: nem vehetik el az önbecsülésüket, ha azt nem adják oda. Törley Katalin, a mozgalom képviseletében úgy vélte, hogy a kormány nem tárgyalni és együttműködni akar, hanem uralkodni és harcolni. Hozzátette: ők nem hátrálnak meg és nem alkusznak.

Budapest, 2016. június 11. A Tanítanék Mozgalom és a Civil Közoktatási Platform szabad oktatásért tartott tanévzáró, "bizonyítványosztó" demonstrációja a Várkert Bazárnál, Budapesten 2016. június 11-én. MTI Fotó: Kovács Tamás

Budapest, 2016. június 11.
A Tanítanék Mozgalom és a Civil Közoktatási Platform szabad oktatásért tartott tanévzáró, “bizonyítványosztó” demonstrációja a Várkert Bazárnál, Budapesten 2016. június 11-én.
MTI Fotó: Kovács Tamás

Galló Istvánné, a demonstrációhoz csatlakozó Pedagógusok Szakszervezetének elnöke ismét szóvá tette, hogy a köznevelési törvény módosításába nem kerültek bele azok a pontok, amelyekről hosszasan egyeztettek. Kiemelte: a nyári szünet az erőgyűjtés ideje lesz, mert nem adják fel, nem adhatják fel.

 

Korábban írtuk:

Elindultak a Várkert Bazárhoz az oktatási demonstráció résztvevői – fotók!

 

1 hozzászólás

1 hozzászólás

 1. Ági33

  2016-06-12 - 12:26

  Elmondták a pedagógusok, mit kifogásolnak az oktatásban.
  A felelősök eddigi megnyilvánulásaik alapján elégtelent kaptak.
  Nem maradt el a részletes indoklás sem.

  https://www.youtube.com/watch?v=lgPha2zoep0

Hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Népszerűek

To Top