A nyári szünet az erőgyűjtés ideje lesz, a Tanítanék mozgalom nem adja fel

Oktatási demonstráció Budapesten

Rendhagyó bizonyítványosztó demonstrációt tartottak a Tanítanék Mozgalom és a Civil Közoktatási Platform szervezésében szombaton a fővárosban. A tanévzáróként meghirdetett rendezvényen a kormányfő, az oktatási irányítás és a Fidesz több vezető politikusának tevékenységét is elégtelen osztályzattal értékelték.

Pukli István, a fővárosi Teleki Blanka Gimnázium igazgatója azt mondta, hogy a kormány átvágta a pedagógusokat. Kiemelte: nem vehetik el az önbecsülésüket, ha azt nem adják oda. Törley Katalin, a mozgalom képviseletében úgy vélte, hogy a kormány nem tárgyalni és együttműködni akar, hanem uralkodni és harcolni. Hozzátette: ők nem hátrálnak meg és nem alkusznak.

Budapest, 2016. június 11. A Tanítanék Mozgalom és a Civil Közoktatási Platform szabad oktatásért tartott tanévzáró, "bizonyítványosztó" demonstrációja a Várkert Bazárnál, Budapesten 2016. június 11-én. MTI Fotó: Kovács Tamás

Budapest, 2016. június 11.
A Tanítanék Mozgalom és a Civil Közoktatási Platform szabad oktatásért tartott tanévzáró, “bizonyítványosztó” demonstrációja a Várkert Bazárnál, Budapesten 2016. június 11-én.
MTI Fotó: Kovács Tamás

Galló Istvánné, a demonstrációhoz csatlakozó Pedagógusok Szakszervezetének elnöke ismét szóvá tette, hogy a köznevelési törvény módosításába nem kerültek bele azok a pontok, amelyekről hosszasan egyeztettek. Kiemelte: a nyári szünet az erőgyűjtés ideje lesz, mert nem adják fel, nem adhatják fel.

 

Korábban írtuk:

Elindultak a Várkert Bazárhoz az oktatási demonstráció résztvevői – fotók!

 1 hozzászólás

Írd le a véleményed!

Új hozzászólás