+ Film

Mentesül-e az antiszemita vádak alól A passió folytatása?

gibson

Mel Gibson szóvivője egyelőre nem akarta sem megerősíteni, sem cáfolni, hogy a színész-rendező részt vesz a film előkészítésében.

Randall Wallace, A rettenthetetlen forgatókönyvírója Mel Gibsonnal A passió folytatásán dolgozik.

Wallace csütörtökön a The Hollywood Reporternek beszélt erről, és azt is elmondta, hogy az új produkció Jézus feltámadásával foglalkozik majd. A téma mindig is foglalkoztatta, és régóta készült arra, hogy megírja ezt a forgatókönyvet – fűzte hozzá.

A passiót 2004-ben mutatták be. A filmben, amelyre világszerte 612 millió dollárért váltottak jegyet a nézők, Jim Caviezel alakította Jézust. A film globális sikere nyomán azonnal felmerült a folytatás lehetősége, ám a három Oscar-díjra jelölt alkotást rendező Gibson más elfoglaltságai miatt eddig nem tért vissza a bibliai történethez.

A passió a 2014-es Karlovy Vary Filmfesztiválon vitákat váltott ki. Az ottani zsidó hitközség vezetője így nyilatkozott:

Nem feladatunk a film művészeti értékeit minősíteni. Egy ilyen díj odaítélésével azonban a Karlovy Vary-i Nemzetközi Filmfesztivál csatlakozik azon nagyon vitatható platformokhoz, amelyek országunknak az Első Köztársaság (Csehszlovákia 1918-1938) masaryki hagyományaira épülő relatíve toleráns társadalmát lassanként olyan társadalommá változtatják, amely teret ad az ellenséges, idegengyűlölő és antiszemita nézeteknek.

Gibson szóvivője egyelőre nem akarta sem megerősíteni, sem cáfolni, hogy a színész-rendező részt vesz a film előkészítésében.

Wallace legutóbb a Hacksaw Ridge című, Észak-Amerikában novemberben debütáló második világháborús drámán dolgozott együtt Gibsonnal.

 

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top