Miért hívta Törőcsik Mari Áder Jánost ma este színházba?

Áder-Törőcsik

Méghozzá a Nemzeti Színházba, ahol Törőcsik Mari virágot is kapott a köztársasági elnöktől és kedves feleségétől, Herczegh Anitától. A nemzet színésze a Galilei élete című előadásra hívta meg a házaspárt.

S hogy miért erre a darabra? Az kiderül a Nemzeti Színház ismertetőjéből:

Brecht talán legszemélyesebb darabja a Galilei élete. Mért? Mert Galilei a kíváncsiságot testesíti meg. „Tudnom kell” – mondja kicsit szégyenkezve, védekezőn, amikor éppen tönkreteszi a lánya boldogságát, és az inkvizíció tiltása ellenére újra kísérletezésbe fog, hogy bebizonyítsa: a Föld forog a Nap körül. Személyes a „tudnom kell” gyötrelmes, és örömteli szenvedélye, a kételkedés saját eredményeiben is, a kísérletezés kudarcokkal teli hétköznapi robotja, a saját és mások életével való hazardírozás, a kisebb-nagyobb csalások, ravaszkodások és megalkuvások, és az ezekkel való szembenézés fájdalmas és kellemetlen józansága.

Mindkét fotót Soós Lajos, az MTI fotóriportere készítette

Mindkét fotót Soós Lajos, az MTI fotóriportere készítette3 hozzászólás

Írd le a véleményed!
  1. nonemart

    Hát, a kérdés azért még megmaradt kérdésnek ! A fene sem érti ezt a Törőcsiket, mi ez a hatalomhoz való dörgölődés ? Még jó, hogy nem ájult be a tisztelettől. Mert ugye, mi a fenét tisztelhet ezekben az emberekben ? Komolyan ! Hogy jön ide Galilei, vagy Brecht ? Törőcsik megbuggyant volna ?

    • momo

      Milyen könnyen kimondjuk a “megbuggyant” szót, mert nem a mi gondolkodásunk, értékítéletünk szerint viselkedik valaki. Azt hiszem, hogy Törőcsik már régen túl van azon, hogy politikai vagy egyéb érdekek mentén “dörgölőzzék” bárkihez is.


Új hozzászólás