+ Színház

Hamarosan a színpadon is megelevenedik A tanú

Pelikán József gátőrt Elek Ferenc, Virág elvtársat Hajdu Steve, Bástya elvtársat Papp János alakítja majd. A darabot augusztusban láthatja a közönség.

Elkezdődtek A tanú szegedi produkciójának próbái hétfőn, a legendás film színpadi változatát augusztusban Bőhm György rendezésében láthatja a közönség a Újszegedi Szabadtéri Színpadon – jelentette be a fesztivál sajtóreferense. Fábián Barbara emlékeztetett arra, hogy Bacsó Péter mozijából Hamvai Kornél írt hasonlóan elementáris szövegkönyvet, ezt láthatják megelevenedni a Szegedi Szabadtéri Játékok kisebbik játszóhelyének nézői augusztus 12-én és 13-án. A hétfői olvasópróba kezdetén Bőhm György rendező elmondta: alkotótársaival, Túri Erzsébet díszlettervezővel és Kemenesi Tünde jelmeztervezővel nem kívánnak aktualizálni, az előadás pontosan akkor és abban a közegben játszódik majd, mint a film sztorija.

A várva várt újszegedi produkció főbb szerepeiben budapesti és szegedi művészeket láthat a közönség. Pelikán József gátőrt Elek Ferenc, Virág elvtársat Hajdu Steve, Bástya elvtársat Papp János személyesíti meg. Gogolákné szerepével sokak örömére visszatér Szegedre Müller Júlia, akit régen láthatott már a helyi publikum. A jelenlegi szegedi társulatból pedig több szerepet is játszik Sorbán Csaba, Borovics Tamás, Szívós László és Borsos Beáta. Hajdu Steve elárulta: szerinte világklasszis az eredeti mozi, és akárhányszor adja a tévé, képtelen elkapcsolni, végignézi a szatírát.

A nyitókép forrása: Youtube

Lásd még:

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top