+ Irodalom

A Jókai-díj nyertese megkapja Jókai Mór kezét

A döntés és értékelés: a legmagasabb értékelést kapott művek közül az alapítók által felkért nemzetközi bírálóbizottság legkésőbb 2017. január 22-ig hozza meg döntését.

A Jókai Közművelődési és Múzeum Egyesület (Komárom), valamint a Falvak Kultúrájáért Alapítvány Jókai Emlékbizottsága (Budapest) pályázatot hirdet Jókai-díj 2017 címmel.

Beérkezési határidő: 2016. október 31.

Az irodalmi pályázat témája: A Jókai-regényekből készült filmek elemzése és azok összehasonlítása az eredeti regénnyel.

Pályázni nyomtatásban meg nem jelent művel – prózával vagy tanulmánnyal – lehet, melynek terjedelme nem haladhatja meg a 25 db A4-es oldalt, de legalább 10 oldalasnak kell lennie, 12-es betűmérettel és 1,5 sortávolsággal. Kérjük a felhasznált források pontos jelölését.

A pályázat jeligés.

A pályamunkához külön, zárt borítékban csatolandó szerzőjének neve, lakcíme, e-mail címe, telefonszáma és nyilatkozata arról, hogy a pályamű nyomtatásban még nem jelent meg. Ezen a borítékon kérjük feltüntetni a pályázó jeligéjét.

A borítékra kérjük ráírni: „Jókai-díj 2017, pályázat”.

A pályázatokat egy nyomtatott példányban, minden oldalán jeligével ellátva és digitális formában (WORD) CD-n kell benyújtani a lent megadott címek valamelyikére. Egy szerző csak egy művel pályázhat. A kiírásnak nem megfelelő pályázatok nem kerülnek értékelésre.

A döntés és értékelés: a legmagasabb értékelést kapott művek közül az alapítók által felkért nemzetközi bírálóbizottság legkésőbb 2017. január 22-ig hozza meg döntését.

A Jókai-díj tárgyiasult formája Jókai Mór kezének márványlapon elhelyezett festett gipszmásolata.

Az elismerés 2017 februárjában Komáromban kerül átadásra.

A díjazott, legszínvonalasabbnak ítélt írásokból évkönyv kiadására is sor kerülhet.

A díjnyertes és minősített oklevelet elért pályázók írásainak első felhasználási joga az alapítókat illeti, amely a Jókai-díj 2017 című antológiában való megjelentetést tartalmazza. A nem díjazott szövegeket az alapítók nem őrzik meg, s nem küldik vissza.

A Jókai-díjat elnyert pályázó három éven belül nem nyerheti el újból a díjat, de írása megjelenhet az évkönyvben.

Levélcím:Jókaiho všeobecnovzdelávacie a múzejné združenie Jókai Közművelődési és Múzeum Egyesület Valchovnícka 2. (Csapó u. 2.) 945 01 Komárno

vagy:

Falvak Kultúrájáért Alapítvány Gidófalvy út 29.
1134 Budapest Magyarország

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top