+ Életmód

José Carreras szívesen énekel futballszurkolókkal

A spanyol tenor a Welt am Sonntagnak mesélt focirajongásáról és arról, mikor búcsúzik el végleg a színpadtól

A spanyol tenor közismerten nagy rajongója az FC Barcelonának. Miként azt a Welt am Sonntagnak elmondta, „futballszurkolóként nagyon szívesen énekelek együtt a többiekkel, ilyenkor azonban mindig nagyon diszkréten.” Ugyanakkor a hatásos szurkoláshoz olykor ki kell engednie a tüdejét.

JoseCarreras Barcelona

Carreras rajongása a katalán főváros focicsapatáért egyébként még a Franco-rezsim idejére nyúlik vissza, amikor is a katalán nyelv és kultúra tilalom alatt volt. „Az FC Barcelona identitásképző volt” és a csapat támogatása akkoriban „az egyetlen lehetőség, hogy a katalán hagyományainkat, nyelvünket, identitásunkat Francóval szemben megvédhessük” – mondta az énekes.

A 70 éves tenor most úgy tűnik, véglegesen elbúcsúzik publikumtól. 2009-ben egyszer már visszavonult, azonban 2014-ben Bilbaóban, Szent-Pétervárott és Bécsben újra színpadra lépett. Mostani búcsúturnéja után ugyanakkor már nem tervez visszatérni. „Nem egyik napról a másikra hagyom abba”  – mondta –, „tenorként még talán három-négy van még előttem. Ez most egy jó időpont a befejezéshez.”

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top