+ Film

Az utóbbi évek leggyönyörűbb fekete-fehér gifjét mutatjuk

Feketébe és fehérbe öltözött nők állnak egymással szemben, az egyik oldalon hull a hó, a másikon nem, a hóban álló nők fekete ruhában omlanak a hóban, mire a fehérek talpra állnak, és így tovább. Leírva nem annyira izgalmas, de a látvány ámulatba ejtő.

Feketébe és fehérbe öltözött nők állnak egymással szemben, az egyik oldalon hull a hó, a másikon nem, a hóban álló nők fekete ruhában omlanak a hóba, mire a fehérek talpra állnak, és így tovább. Leírva nem annyira izgalmas, de a látvány ámulatba ejtő.

Keressük a magyarázatot:

Mert zavarba ejti az ember látását a dupla ellentét, ráadásul az egyik ellentétpár, a fekete és fehér ruhás nők folyton mozgásban vannak, miközben a havas és nem havas táj statikusan támasztja alá a mozgásukat, ám a statikusság sem teljes, hiszen esik a hó. Valami olyasmi történik, mintha egy erős képi élményt négyzetre emeltek volna.

Sőt, ha megnézzük, van egy harmadik ellentétpár is, és ez az összecsukló nők mozgása, mert a talpra állásuk az összecsuklásuk visszafelé forgatásából jön létre. Valóban zavarba ejtően légies, miközben a kép mozgás mégis az egyensúlyról szól, a képmező pedig a szimmetriáról.

1 hozzászólás

1 hozzászólás

  1. Venyigeszu

    2016-06-05 - 14:34

    Egy apró megjegyzés: a kép egészén hull a hú.

Hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Népszerűek

To Top