+ Zene

A Fezen két sztárfellépője is lemondta koncertjét

Hiába volt szerződésük a fesztivállal, két előadó is visszamondta a fellépését. A szervezők pénteken jelentették be, kik játszanak majd helyettük Fehérváron.

Mégsem lesz Cult– és Anthrax-koncert az idei Fezenen (Fehérvári Zenei Napok). A két sztárcsapat az élő szerződés ellenére lemondta fellépését, a szervezők ugyanakkor pénteken két új nevet, Yngwie J. Malmsteent és a Dio Disciples-t is bejelentettek.

Csütörtökön ad koncertet a világhírű svéd gitáros, Yngwie J. Malmsteen, valamint a 2010-ben elhunyt heavy metál énekes, Ronnie James Dio munkássága előtt tisztelgő Dio Disciples is. Várhatóan néhány napon belül, a teljes program kíséretében jelentik be a még hiányzó, az Anthraxot pótoló szerdai fellépőt – szerepel a közleményben.

Mint írták, Yngwie J. Malmsteen új fejezetet nyitott a rockgitározás történetében, hatására gitárosok tucatjai kezdték beemelni a klasszikus zenét a rock-metál világba, és őt tartják a neoklasszikus metál keresztapjának. A Cult visszalépésével megüresedő helyet nem egy, hanem két zenekarral tömi be az idén 20. születésnapját ünneplő Fezen, amelyet idén augusztus 3. és 6. között rendeznek Székesfehérvárott.

Malmsteen mellett augusztus 4-én érkezik a Dio Disciples supergoup is, amelynek tagjai többek között az AC/DC, a Judas Priest és a Lynch Mob formációból ismertek. A Subways és a Lord mellett így a Yngwie J. Malmsteent és a Dio Disciples lesz csütörtökön a Fezen rock-metál nagyszínpadán.

Aki csak a két visszalépő zenekar miatt jött volna a fesztiválra, június 30-ig a vásárlás helyén visszaválthatja szerdai vagy csütörtöki napijegyét, illetve egy másik választott napon felhasználhatja a helyszínen.

 

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top