+ Média

Felhívás szabadúszó újságíróknak!

Ennek a levélnek azokat a szabadúszó újságírókat kell elérnie, akiket nem ismerünk, akik az ország különböző városaiban, falvaiban élnek, és lenne miről írniuk riportot, interjút, tudósítást, csak éppen nincs kapcsolatuk működő sajtóval. Nincs közösség, ahová tartoznának.

Rajzoljuk meg Magyarország kulturális térképét!

Kedves Kollégák, egy ötlettel fordulok hozzátok, amit közösen tudunk megvalósítani. A Librariuson állandó jelleggel öten dolgozunk, emellett vannak visszatérő barátaink, akik felkeresnek bennünket írásaikkal. Ennek a levélnek azokat a szabadúszó újságírókat kell elérnie, akiket nem ismerünk, akik az ország különböző városaiban, falvaiban élnek, és lenne miről írniuk riportot, interjút, tudósítást, csak éppen nincs kapcsolatuk működő sajtóval. Nincs közösség, ahová tartoznának.

Azt gondoljuk, hogy kulturális újságírónak lenni nem feltétlenül ingyenes misszió. A kulturális élet híreinek, cikkeinek akkor lesz pénzben kifejezhető értéke, ha adunk neki. A Librarius politikai pártoktól függetlenül és állami támogatás nélkül működik azáltal, hogy újságírói munkánkkal bekapcsolódtunk a kulturális intézmények, kiadók, galériák, színházak és sokszor magánszemélyek életébe, hogy támogassuk termékeik, előadásaik, szándékaik kommunikációját. Ehhez mi biztosítjuk a sajtófelületet napi 8-10 ezer olvasóval, 16 ezres facebook-csoporttal, a Hírkeresőn és a Hírstarton való megjelenéssel.

A konstrukció a következő:

Az újságíró saját környezetében és kapcsolatrendszerében föl tudja mérni, hogy kik és mely intézmények számára lenne fontos, hogy a róluk szóló online kommunikációval nagyobb nyilvánosságot érjenek el. A Librarius fölveszi a kapcsolatot az újságíró által ajánlott intézménnyel, és közösen átnézzük, milyen témában és műfajban rendelnek újságcikket, szerződést kötünk és a cikk megjelenése után számlát állítunk ki róla, amelyből az újságíró megkapja a közöttünk kötött, szerződésben megállapított jutalékot.

Feltételek:

  • Rövid szakmai életrajz
  • Egy megjelent cikk, amelyből megállapíthatjuk a szakmai alkalmasságot
  • Az újságírónak nem kell vállalkozónak lennie
  • A jelentkezések beadása folyamatos, nincs határidőhöz kötve, és a saját mail-címemre küldjétek: podmaniczky@t-email.hu

Várom a jelentkezéseteket!

Balatonboglár, 2016. május 30. Podmaniczky Szilárd, főszerkesztő

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top