+ Életmód

Börcsök Enikő és párja felhívással segít a transzplantációs műtéten átesett gyerekeknek

Fontosnak tartjuk, hogy az érintett családok mielőbb felismerjék, hogy gyermekeik a súlyos és gyakran hosszú évekig tartó betegség után, a sikeres szervátültetésnek köszönhetően újra teljes értékű életet élhetnek – emelte ki Szalamanov Zsuzsa.

Kortárs festő, szobrász és fotóművészek alkotásaiból rendez árverést a Transzplantációs Alapítvány a Megújult Életekért szervezet, amely a keddi aukció bevételét szervátültetett gyerekek élményterápiás-rehabilitációs táborozására fordítja.

Az alapítvány önkéntesei, Börcsök Enikő színművésznő és párja, Tóth József festőművész felhívására művész barátaik önkéntesen ajánlották fel festményeiket, szobraikat és fotóikat a május 31-i, az A38 hajóra szervezett jótékonysági aukcióra – emelte ki Szalamanov Zsuzsa, az alapítvány kuratóriumának elnöke az árverés hétfői tájékoztatóján.

Az árverésre bocsájtott művek között mások mellett Aknay János, Bernát András, Buhály József, Ujj Zsuzsi, a Verebics testvérek, Vincze Ottó, Vári Zsófi és Farkas Dani alkotásai szerepelnek.

Az alapítvány egyik legfontosabb programja az egyhetes Mi is nyaralunk elnevezésű tábor, amelyet a szervátültetésen átesett, vagy arra váró gyerekek és családjaik részére rendeznek meg immár 13 éve – hangsúlyozta az elnök.

Elmondta, hogy a táborban rekreációs programokkal segítik a gyerekek közösségi életbe való sikeres visszatérését, egyebek mellett csoportos beszélgetésekkel, sportprogramokkal, kalandparkkal, motorozással és közös játékokkal.

Fontosnak tartjuk, hogy az érintett családok mielőbb felismerjék, hogy gyermekeik a súlyos és gyakran hosszú évekig tartó betegség után, a sikeres szervátültetésnek köszönhetően újra teljes értékű életet élhetnek

– emelte ki Szalamanov Zsuzsa.

 

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top