Végre kiderült, kik kapták a Libri irodalmi díjakat!

Libri díj

Az előző év legjobb szép- és tényirodalmi könyveit jutalmazza a Libri Könyvkereskedelmi Kft. által alapított irodalmi díj és irodalmi közönségdíj. A zsűri által kiválasztott legjobb 10 könyvre április 5. óta lehetett szavazni. 46 kiadó 176 szerzőjének 182 könyve került a listára, amelyekből februárban 60 közéleti személyiség öt-öt olyan könyvet választott ki, amelynek jó szívvel adná át idén a Libri irodalmi díjat. Az így létrejött tízes listából választotta ki az öt tagú zsűri – interjú az egyik zsűritaggal – és a közönség, hogy ki kapja meg az elismerést. Mielőtt kihirdették volna a győzteseket, a szervezők bejelentették, hogy megalapították a Réz Pál Életműdíjat a májusban elhunyt Széchenyi-díjas magyar irodalomtörténész, műfordító, szerkesztő, műkritikus tiszteletére. A Libri irodalmi díj nyertesei a következő 10-es listából kerültek ki:

 1. Bartis Attila A vége
 2. Dragomán György Oroszlánkórus
 3. Esterházy Péter-Szüts Miklós A bűnös
 4. Forgách András Élő kötet nem marad
 5. Nádasdy Ádám A vastagbőrű mimóza
 6. Rakovszky Zsuzsa Fortepan
 7. Réz Pál Tények és Tanúk – Bokáig pezsgőben
 8. Szvoren Edina Az ország legjobb hóhéra
 9. Térey János A legkisebb jégkorszak
 10. Ungváry Krisztián Magyar megszálló csapatok

A közönség Bartis Attilának  ítélte oda a Libri irodalmi díjat A Vége című kötetéért, mely a Magvető kiadónál jelent meg.

A zsűri döntése alapján Rakovszky Zsuzsa kapta a Libri irodalmi díjat  Fortepan című könyvéért.

Libri díj 3

 8 hozzászólás

Írd le a véleményed!
    • mirha3.0

     De, lehet latatlanba itélni, több mint valoszinû, hogy a szerinted idegen szarmazasu Radnoti, Rejtô és Szerb Antal többet adott a magyar kulturanak, mint te. Szerencsétlen. Menjél irni a viragzo pitypangrol.

     • öregkun

      A különféle népcsoportok különféle kultúrát képviselnek, művészeik pedig terjesztenek. Mi a baj ha a művészek jelen esetben írók egyenlően részesülnek elismerésben.Egy magyarnak magyar dolgok kellenek, tetszenek, ez ízlés dolga. Minek kell itt előszedni rég meghalt írókat? Főleg miért kell személyeskedni?Nem lehet véleményt nyílvánítani? Akkor le kell tiltani a hozzászólást, és annyi.

     • Venyigeszu

      “.Egy magyarnak magyar dolgok kellenek, tetszenek, ez ízlés dolga.”
      Melyik nem magyar író szerinted?
      Mi tetszik neked?


Új hozzászólás